Victor Ponta: România va fi penalizată de Uniunea Europeană mult mai repede şi mai dur decât Ungaria şi Polonia

Victor Ponta avertizează că România va fi penalizată de Uniunea Europeană "mult mai repede şi mai dur decât Ungaria şi Polonia".

14 sept. 2018, 15:37
Victor Ponta: România va fi penalizată de Uniunea Europeană mult mai repede şi mai dur decât Ungaria şi Polonia

„Vom fi executaţi mult mai repede şi mai dur. Dragnea nu are legăturile şi experienţa lui Orban în Occident. Nu vreau să vă închipuiţi ce va face doamna Dăncilă la Bruxelles. Mai bine să nu meargă. Urmează să preluăm preşedinţia UE, care va fi un eşec lamentabil. Pentru liderii europeni, linia roşie a fost Teldrum: Dragnea a deturnat fonduri europene prin Teldrum. Decuplarea României de UE e o catastrofă”, a spus vineri, la Adevarul Live, Victor Ponta.

Reacţia fostului premier vine în contextul în care Parlamentul European va adopta, în luna octombrie, o rezoluție în privința României. Aceasta va fi discutată în prima sesiune din octombrie a forului comunitar, când și premierul Viorica Dăncilă se va afla în Parlamentul European pentru a da explicaţii cu privire la situaţia din România.

Legislativul european a aprobat miercuri o rezoluție prin care se demarează procedura pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE împotriva Ungariei.

Ungaria este a doua țară în cazul căreia se aplică această procedură, după Polonia. Aplicarea articolului 7 din Tratatul UE mai este cunoscută şi sub numele de „opţiunea nucleară”.