Victor PONTA: România va intra în zona euro în 2019

"România va intra în zona euro în 2019", a declarat Victor Ponta în şedinţa de Guvern din 25 martie.

RomaniaTV.net
25 mart. 2015, 18:52
Victor PONTA: România va intra în zona euro în 2019

Premierul Ponta a declarat anul trecut că adoptarea de către România a monedei euro în 2019 este un obiectiv ambiţios, dar posibil, el arătând că economia românească trebuie să fie capabilă să reziste competiţie din zona euro, ceea ce înseamnă îndeplinirea tuturor criteriilor de convergenţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus la reuniunea informală a Consiliului European de luna trecută (februarie 2015) că a subliniat că România îşi doreşte să adopte moneda europeană.

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Aplicaţia care te anunţă că ai câştigat

Guvernatorul BNR a declarat la sfârşitul anului trecut că România a ajuns la macrostabilitate şi îndeplineşte toate cele cinci criterii de convergenţă din Tratatul de la Maastricht, însă cu toate acestea nu poate adopta moneda euro peste doi ani.

Bucureştiul este deja în zona euro, dar România este trasă în jos de zonele „Las Fierbinţi” – Isărescu

România va putea intra în zona euro abia după ce o autostradă va trece Munţii Carpaţi, pentru a permite şi dezvoltarea altor zone decât câteva enclave unde s-au concentrat investiţiile străine, Bucureştiul fiind pregătit să treacă la euro, dar este tras în jos de Las Fierbinţi, a declarat guvernatorul BNR Mugur Isărescu anul trecut.

Citeste mai mult pe  ECONOMICA.net 


CURS BNR. Ce se întâmplă cu principalele valute pe piaţa interbancară