Victor Ponta rupe tăcerea după scandalul pe OUG 13: „A fost o lipsă de asumare. Guvernul actual nu mai poate convinge oamenii”

Victor Ponta a declarat luni seară, la România TV, că "dezastrul" iscat de OUG 13, privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, a fost cauzat de mai multe gafe comise de guvernanţi.

RomaniaTV.net
20 feb. 2017, 20:19
Victor Ponta rupe tăcerea după scandalul pe OUG 13: „A fost o lipsă de asumare. Guvernul actual nu mai poate convinge oamenii”

Victor Ponta, prezent în studioul România TV, a apreciat că lipsa de comunicare privind OUG 13 şi graba cu care a fost adoptată ordonanţa, cu toate că în textul acesteia se spunea că măsurile privind abuzul în serviciu intră în vigoare în termen de 10 zile au fost două greşeli importante comise de guvernul PSD-ALDE.

„A fost lipsă de asumare. Nu poţi să dai totul pe Iordache. Domnii Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu trebuiau să spună ziua la amiaza-mare. Dacă zici că e urgenţă, nu o lăsa peste 10 zile. Dacă e ceva ce arde, bine, dacă nu, las-o în Parlament. În plus de asta, nu s-a comunicat. Totul a fost o greşeală.”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a apreciat şi că acţiunile guvernului au alimentat antipatia unora faţă de PSD. „Nu a înţeles nimeni nimic. Dintr-o idee bună şi corectă, s-a ajuns la un dezastru. Nu cred asta. O parte importantă din societate, orice ar fi, este anti-PSD. Poţi să facă orice. Toată lumea spune că a venit PSD cu hoţii şi tu faci ceva noaptea. Explicaţi şi voi. Veniţi şi spuneţi. Dragnea presta foarte bine la tablă programul de guvernare. Nu am înţeles ce se întâmplă. Eu nu am vrut să fie eliberaţi hoţii din puşcării”, a mai spus Ponta.

Citeşte şi Victor Ponta: Grindeanu trebuie să intre în pielea prim-ministrului cât mai repede, să îşi conducă guvernul

Victor Ponta a vorbit şi despre audierea miniştrilor din Guvernul Grindeanu la DNA în dosarul deschis in rem pe marginea adoptării OUG 13: „DNA nu a acuzat de nimic. E un domn care a facut o plangere penală pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului. Nu ştiu care e acel infractor, e o chestiune de arătat”.

„Nu cred că guvernul actual mai poate să câştige vreo bătălie de convingere a oamenilor. Dar Parlamentul, da!”, a completat Victor Ponta.