Victor Ponta, despre scenariul că va fi schimbat din funcţie: „Sursele alea sunt PENIBILE. Nişte fripturişti”

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi, că ar fi o trădare dacă ar demisiona şi i-ar lăsa în fruntea Guvernului pe Cătălin Predoiu şi Alina Gorghiu. Totodată, acesta a declarat că "atât timp cât există sprijinul coaliţiei, până la alegerile din noiembrie rămân premier". Pe de altă parte, Ponta a arătat că acele surse care au lansat scenariul că va fi schimbat după Congresul PSD sunt "penibile".

01 oct. 2015, 10:30
Victor Ponta, despre scenariul că va fi schimbat din funcţie: „Sursele alea sunt PENIBILE. Nişte fripturişti”

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, joi, cum comentează scenariul vehiculat în presă, pe surse, potrivit căruia acesta va fi schimbat din funcţia de premier după Congresul PSD, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis ar fi garantat social-democraţilor că va numi un premier din partea PSD.

Care surse din Cotroceni? Că înţeleg că preşedintele abia a ajuns săracul în ţară. Sursele alea sunt penibile. Pentru că sunt aceleaşi surse, îi numeşte domnul Cristoiu foarte bine  – fripturişti , care, marţi dimineaţa, ne spuneau cum UNPR tradeaza si voteaza motiunea. N-a votat nimeni„, a spus Ponta. 

Premierul a precizat că va rămane in functia de premier pana la alegerile parlamentare de la sfarsitul anului viitor, daca este sustinut de Coalitie.

Guvernul actual nu este pe persoană fizică. Este al coaliţiei PSD-ALDE-UNPR-minorităţi, cum spunea un coleg, iar marţi coaliţia a sprijinit actualul Guvern când a fost moţiunea. Oricând se găseşte o formulă mai bună,  eu o sprijin. Acesta este şi motivul pentru care n-am demisionat. Să demisionez eu şi să vină nea Predoiu şi cu doamna Gorghiu, aia ar fi o trădare. (…)

Din 7 mai 2012 aud în fiecare zi ca urmează să fiu schimbat din fruntea guvernului. La un moment dat acest lucru se va intampla„, a precizat Victor Ponta.

Citeşte şi: Victor Ponta IRONIZEAZĂ moţiunea PNL: CLIPUL postat pe Facebook

Nu am de gând sa stau toata viata. Atâta timp cât va exista sprijinul coaliţiei de guvernare, până la alegeri rămân eu. După aceea, chiar dacă există, nu rămân eu”, a adăugat premierul, iar Liviu Dragnea, prezent alături de el în conferinţă, a adăugat, zâmbind, că „ar fi cam mult”.

La rândul său, Liviu Dragnea a dat asigurări că nu se pune problema unor negocieri cu Palatul Cotroceni pentru schimbarea premierului.

Nu este nicio discuţie făcută sau începută cu nimeni de la Cotroecni pentru schimbarea primului ministru. Trebuie trebuie sa discutăm în mod serios despre astfel de lucruri. A fost moţiunea care a picat şi PSD, UNPR şi ALDE au susţinut guvernul. Restul sunt speculaţii. Chiar dacă inca nu am fost ales presedinte al partidului ca presedinte interimar vreau sa va spun ca cea mai credibila sursa din PSD sunt eu, deci oricine altceva isi da cu parerea. Nu vreau sa fac scenarii” a spus cel care urmeaza sa devina pe 11 octombrie presedintele PSD„, a spus Dragnea. 

Presa a relatat joi, citand surse, ca presedintele Klaus Iohannis a garantat social-democratilor ca numeste un alt premier din randul lor daca, la sau dupa Congresul PSD din 18 octombrie, PSD ii retrage sprijinul lui Victor Ponta.

PSD are congres extraordinar pe 18 octombrie, cand se vor alege vicepresedintii si presedintele executiv. Presedintele va fi ales intr-un scrutin pe 11 octombrie, care insa are rezultatul deja cunoscut, intrucat singurul candidat este Liviu Dragnea. 

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, pentru a dezbate a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Moţiunea a fost respinsă, fiind exprimate 207 opţiuni „pentru” şi opt „împotrivă”, potrivit unor surse din comisia de numărare a voturilor. În paralel, liberalii au organizat un miting în Parcul Izvor, în condiţii de ploaie, majoritatea participanţilor purtând umbrele.