Victor Ponta salută protestul Baroului Bucureşti împotriva ministrului Justiţiei

Victor Ponta salută protestul Baroului Bucureşti împotriva poziţiei ministrului Justiţiei, Raluca Prună, care a criticat modificarea legii avocaturii. Baroul susţine că modificarea legii nu aduce niciun fel de imunitate pentru avocaţi.

28 mai 2016, 12:17
Victor Ponta salută protestul Baroului Bucureşti împotriva ministrului Justiţiei

Victor Ponta sprijină demersul Baroului Bucureşti, pe care îl califică drept „curajos şi responsabil”.

„Salut acest act de curaj și responsabilitate civică al reprezentanților avocaților (chiar dacă vine după multe umilințe și tăceri greu de explicat)!

Sistemul de FRICĂ și INTIMIDARE care se construiește „pas cu pas” poate fi oprit doar dacă din ce în ce mai mulți înțeleg că „drepturile individuale nu sunt un lux”! Și că cei care tac azi de frică maine vor fi victimele acestor oameni care gândesc și acționează cu aceeași mentalitate ca a Securității din anii ’50!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Consiliul Baroului București a dat vineri un comunicat în care afirmă că ideea potrivit căreia în proiectul de lege pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat ar exista o „imunitate” pentru avocați reprezintă o dezinformare, punctând că scopul exclusiv al proiectului este protejarea dreptului constituțional la apărare al oricărei persoane.

„Consiliul Baroului Bucuresti critica ferm modul in care opinia publica a fost indusa in eroare, prin acreditoarea ideii ca in proiectul de lege pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat ar exista o “imunitate” pentru avocati, in realitate proiectul de lege avand ca scop exclusiv protejarea dreptul constitutional la aparare al oricarei persoane, in justitia civila sau penala”, se arată în comunicatul Baroului.

Acest protest vine în urma declaraţiilor ministrului Justiţiei, Raluca Prună, care a afirmat recent că modificările care se discută în Parlament pentru legea avocaturii conţin şi o „imunitate absolută” pentru avocaţi.

„Cred că nu putem face din niciun fel de profesie liberală, fie și din profesia liberală a avocaților, o profesie care se bucură de o imunitate absolută; este ceva nemaiîntâlnit în Uniunea Europeană, cel puțin”, a declarat Raluca Prună.

Citeşte şi: Baroul Bucureşti, despre imunitatea avocaţilor: O dezinformare. Scopul proiectului este protejarea dreptului la apărare