Victor Ponta: Sunt „STRUCTURI” care îl vor pe Klaus Iohannis preşedinte

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la România TV, că sunt "structuri” care îl vor pe Klaus Iohannis preşedinte, în locul său sau al lui Crin Antonescu, pentru a nu se schimba nimic la Cotroceni. El a precizat că, din informaţiile sale, această mutare este pregătită de mult în "laboratoare".

01 iun. 2014, 17:23
Victor Ponta: Sunt „STRUCTURI” care îl vor pe Klaus Iohannis preşedinte

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a fost intoxicat şi manipulat de nişte profesionişti, a declarat premierul Victor Ponta, duminică, la România TV

Nu doar că am informaţii, că prin natura funcţiei am acces la lucruri care se întâmplă în spatele scenei (…) Toate aceste decizii au fost luate în spatele scenei, fără a se da o explicatie logică oamenilor şi asta denotă ca domnul Antonescu e victima unor oameni care, din 2013, l-au manipulat şi intoxicat tocmai ca să-l aducă în acest punct.

Victor Ponta: Antonescu a fost INTOXICAT şi MANIPULAT. N-aş paria că Iohannis rămâne candidatul PNL

În laboratoare se testează tot felul de persoane. Eu nu sunt bun pentru anumite structuri pentru preşedinte că sunt premier şi preşedintele unui mare partid. La fel este şi Crin Antonescu, preşedintele celui de-al doilea partid din România. Cu cât o persoană este mai puţin puternică din punct de vedere politic, cu atât este mai de dorit. (…) Trebuie găsit un presedinte care sa nu aiba radacini si sprijin din punct de vedere politic, iar domnul Iohannis nu are o baza politica comparabila cu a mea sau cu a domnului Antonescu”.

Întrebat de ce se doreşte acest lucru, premierul a răspuns: „Ca să nu se schimbe nimic după ce pleacă domnul Traian Băsescu de la Cotroceni. Să se schimbe doar plăcuţa cu numele. În rest, să rămână totul ca până acum. Toate aceste scenarii suferă de un singur lucru, un om creat în laborator nu poate să obţină voturi. Traian Băsescu nu e un om creat în laborator, doar s-a lipit pe structurile Securităţii”, a spus Ponta.

În final, Ponta a precizat că nu îi este frică de o confruntare cu Klaus Iohannis.

Nu mi-e frică de o confruntare cu nimeni asta nu înseamnă că PSD are alegerile câştigate. Pe mine nu mă mai sperie nimic. N-aş paria că rămâne domnul Iohannis candidat”, a mai spus Ponta.