Victor Ponta susţine ideea lui Liviu Dragnea privind consultările cu preşedintele Iohannis VIDEO

Victor Ponta a declarat, luni, că va participa la ședința grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților, aşa cum a participat şi la cea a senatorilor social-democraţi. Totodată, premierul s-a declarat de acord cu ideea preşedintelui interimar Liviu Dragnea privind consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
31 aug. 2015, 11:21
Victor Ponta susţine ideea lui Liviu Dragnea privind consultările cu preşedintele Iohannis VIDEO

Victor Ponta a declarat că este normal să participe la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD din cele două camere ale Parlamentului. „Normal că particip, pentru că și în toamnă avem proiecte importante. Sigur, trece acum Codul fiscal, după care vine Legea achizițiilor publice, avem Legea salarizării, avem bugetul de stat, ca să le spun pe cele mai importante. Cu siguranță toate proiectele Guvernului merg în Parlament. Eu am beneficiat în cei trei ani și jumătate de sprijinul Parlamentului. Și la Senat și la Cameră toate proiectele importante au trecut. Și le-am mulțumit, le mulțumesc colegilor mei pentru asta și ne apucăm de treabă în continuare”, a declarat premierul, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

Totodată, premierul s-a declarat de acord cu ideea lui Liviu Dragnea privind necesitatea consultării cu preşedintele Klaus Iohannis pe proiectele mari. „Cu cât ne consultăm mai mult, cu atât mai bine”, a spus Victor Ponta.

Şeful Executivului a subliniat că nu se are în vedere nicio schimbare la legea funcţionarilor publici: „A fost o discuţie apropo de statut, după decizia ICCJ referitoare la medici. Medicii nu mai sunt funcţionari publici din 2014, însă statutul de funcţionar public este una şi partea de lege penală este altceva. Şi asta a informat Ministerul Justiţiei”.