Victor Ponta, un nou atac pe Facebook: „RUŞINE celor care fac politică ieftină şi blochează Codul Fiscal!”

Victor Ponta, aflat în vacanţă la Miami, a prezentat vineri, pe pagina sa de Facebook, datele privind încasările din luna iulie la buget, făcute de ANAF, lansând totodată un nou atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis pe tema Codului Fiscal. 

31 iul. 2015, 14:44
Victor Ponta, un nou atac pe Facebook: „RUŞINE celor care fac politică ieftină şi blochează Codul Fiscal!”

Premierul Victor Ponta acuză „politica ieftină” a celor care „blocheaza din considerente strict politice Codul Fiscal si celelalte politici de dezvoltare economica si sociala a Romaniei”.

„Datele privind incasarile in iulie la buget facute de ANAF:

1. Previzionat in Legea Bugetului ( conform discutiilor cu CE si FMI ) – 19,1 miliarde RON

2. Calculat impact negativ al reducerii neprevazute a TVA la alimente la 9% – 500 milioane RON ( deci au fost previzionate de catre „apostolii austeritatii” venituri de 18,6 milioane RON)

3. Realizat de catre ANAF 19,6 MILIARDE RON!!!! ( 1 miliard RON peste calcule intr-o singura luna!!!!)

Felicitari firmelor care muncesc si platesc taxe cinstit / felicitari ANAF pentru combaterea evaziunii fiscale / rusine celor care in ciuda acestor date evidente fac politica ieftina si blocheaza din considerente strict politice Codul Fiscal si celelalte politici de dezvoltare economica si sociala a Romaniei”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

CITEŞTE ŞI Unde îşi petrec concediul Ponta şi Iohannis. Prima imagine cu premierul din vacanţă

Codul Fiscal va rămâne în forma aprobată de Parlament, pentru că o aplicare graduală a măsurilor prevăzute nu va avea efectul scontat în economie, a declarat vineri ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferințe de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis explica, miercuri, ca a solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal „cu motivația prudenței și responsabilității în plan fiscal-bugetar”.

„Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am făcut acest lucru cu motivația prudenței și responsabilității în plan fiscal-bugetar. România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta. Pentru consolidarea performanțelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă, se obține prin politici economice bine gândite, care depășesc interesele politice și rezolvă problemele profunde ale economiei noastre.”, spuneaIohannis.

CITEŞTE ŞI De ce a respins Iohannis CODUL FISCAL: „Politicile economice trebuie să depăşească interesele politice”