Victor Ponta: Viitorul premier va fi mult mai obedient. Nu regret sprijinul pentru Sorin Grindeanu

Fostul premier Victor Ponta a declarat la România TV că nu regretă sprijinul pe care i l-a acordat premierului Sorin Grindeanu în lupta cu Liviu Dragnea. Fostul şef al PSD a subliniat că viitorul premier va fi mult mai obedient faţă de preşedintele Dragnea.

21 iun. 2017, 16:36
Victor Ponta: Viitorul premier va fi mult mai obedient. Nu regret sprijinul pentru Sorin Grindeanu

„Tot ce s-a spus azi este o pacaleala pentru opinia publica. A fost o batalie între Dragnea şi Grindeanu. Liviu Dragnea nu a acceptat ideea ca altcineva sa fie prim ministru şi probabil viitorul premier va trebuie sa fie mult mai obedient, ceea ce este o problema. Cand un guvern nu se conduce de la Palatul Victoria, ci din alte parte, cum va fi viitorul Executiv, lucrurile nu vor merge bine in tara”, a declarat Ponta la România TV.

„Singura problema a pornit de la faptul ca Dragnea nu poate fi premier, iar Grindeanu a hotarat sa fie cu adevarat prim ministru. Acum Dragnea are toata puterea in mana, o are singur, imi doresc si sper sa o foloseasca mai bine decat in ultimele luni. Cei mai cunoscuti si cu care am lucrat mai apropiat mi-au spus invariabil ca Dragnea e grozanic, dar raman cu el”, a punctat Victor Ponta.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Parlamentari ai PSD au fost ameninţaţi cu dosare de colegi dacă votează moţiunea

Fostul premier a spus că nu regretă sprijinul acordat lui Sorin Grindeanu.

„Sunt mai convins ca am ales partea buna, chiar daca n-am castigat. Cativa colegi au zis ca aleg partea rea, dar cea care castiga. Prefer sa pierd cu partea buna, razboiul nu s-a terminat deloc. Nu mi-am facut un plan de viitor pentru ca dupa 17 ani m-am gandit la o cale de a activa in PSD, dar aceasta cale s-a inchis. Nu contest decizia de excludere, dar atata timp cat vor mai fi oameni pe care sa ii intereseze ce am de spus, sau jurnalisti, inseamna ca mai trebuie sa fac politica si voi face”, a subliniat fostul prim-ministru.

Victor Ponta a mai dat de înţeles că acum mingea este în terenul lui Iohannis.

„Klaus Iohannis este in cea mai buna pozitie pe care putea sa o aiba fara sa faca nimic. Pe plan intern a stat deoparte si PSD i-a pus pe tava inclusiv acest drept de a decide daca mai da un premier la PSD”, a spus Ponta.