VICTOR PONTA: VOI CANDIDA la prezidenţiale. Voi cere marţi sprijinul PSD. ANTONESCU, cel mai dificil adversar

Victor Ponta a declarat, joi, că va candida la alegrile prezidenţiale şi va cere, marţi, în acest sens sprijinul PSD. Ponta a arătat că intră în cursa pentru Cotroceni cu ideea că va câştiga şi a precizat că cea mai dificilă confruntare în turul al doilea ar fi cea cu Crin Antonescu. Totodată, premierul nu a scăpat ocazia de a-l ironiza pe Traian Băsescu cu privire la ieşirile sale publice de la ora 18.30.

24 iul. 2014, 11:59
VICTOR PONTA: VOI CANDIDA la prezidenţiale. Voi cere marţi sprijinul PSD. ANTONESCU, cel mai dificil adversar

Victor Ponta a declarat, la Adevărul Live, că va candida la Preşedinţia României.

Voi candida. E ceea ce voi cere. Pe 29, marţi, voi cere în cadrul structurii PSD, sprijinul pentru candidatură. În septembrie avem nevoie de un Congres. Azi, domnul Antonescu este candidatul PSD, nu mai e al PNL. Marţi, cu siguranţă voi cere sprijinul PSD. Eu intru cu ideea de a câştiga„, a spus Ponta.

Întrebat cu ce prezidenţiabili se va duela, liderul PSD a răspuns că „nici posibilii candidaţi nu ştiu”: „Dar paleta e restrânsă – Iohannis, Predoiu, MRU, Macovei, Kelemen. Nu cred că va candida Cristian Diaconescu. Doar pentru distracţia alegerilor e important cine candidează de la PMP”.

CITEŞTE ŞI Ponta: UNIREA cu MOLDOVA e un obiectiv. Sper ca, pe parcursul vieţii mele, această aspiraţie să se realizeze

Ponta a mai spus că, în turul al doilea, orice contracandidat este puternic, prin faptul că va încerca să strângă voturile cât mai multora.

„Strict la nivel personal, cu siguranţă cel mai dificil contracandidat ar fi fost Antonescu. Mi-e greu să mă lupt cu oameni care mi-au fost apropiaţi. Decizia recentă a PNL mi-a luat o piatră de pe inimă” a explicat Ponta.

Totodată, Victor Ponta nu a scăpat ocazia de a-l ironiza pe preşedintele Traian Băsescu. „Dacă ajung preşedinte, să ştiţi că nu ies în fiecare seară la 18.30. Când m-aţi întrebat de viziune, evident că preşedintele trebuie să aibă viziune, dar nu trebuie să se ocupe de managementul economic. Nu are aparatul necesar. La Preşedinţie lucrează câţiva oameni, Guvernul are un întreg aparat”, a spus premierul.

CITEŞTE ŞI VICTOR PONTA, răspuns neaşteptat la întrebarea care este SCANDALUL PREFERAT în care a fost implicat