Victor Spirescu, român-ul care a „invadat” Marea Britanie, abia aşteaptă să se întoarcă acasă

Primul român sosit în Marea Britanie pe 1 ianuarie 2014, data ridicării complete a restricțiilor pe piața muncii din această țară pentru români, afirmă că abia aşteaptă să se întoarcă acasă, deşi câştigă 60.000 de lire sterline (76.000 de euro) pe an.

03 ian. 2015, 11:05
Victor Spirescu, român-ul care a „invadat” Marea Britanie, abia aşteaptă să se întoarcă acasă

Victor Spirescu, primul român sosit în Marea Britanie pe 1 ianuarie 2014, data ridicării complete a restricțiilor pe piața muncii din această țară pentru români, afirmă după un an petrecut la Londra că abia aşteaptă să se întoarcă acasă în România, pentru că viața acolo este grea, informează DailyMail. Asta deşi românul câştigă 60.000 de lire sterline (76.000 de euro) pe an.

 Un lucru care îl sperie pe român este comportamentul britanicelor, care i se par foarte diferite de românce.

„Fetele beau atât de mult aici. Vineri noaptea, fetele sunt atât de bete, iar eu nu sunt de acord cu acest lucru. În România nu vezi aşa ceva. Mă sperie fetele britanice. Îmi este dor de cultura din România, de tradiţii. Nu mă înţelegeţi greşit, fetele britanice sunt frumoase – au gene bune. Dar se comportă foarte diferit de fetele din România. Ele sunt egale cu bărbaţii. Nu prea ştiu ce părere să am despre acest lucru. Am nevoie de o fată care să gătească pentru mine şi să îmi spele hainele, dar deocamdată fac acest lucru singur. Cultura este o problemă”, a explicat Victor.

Victor Spirescu a ajuns acum să câştige în jur de 250-300 de lire sterline (320-380 de euro) pe zi instalând tubulatură de ventilaţie în clădirile din Londra, ceea ce înseamnă peste 60.000 de lire sterline pe an.

Victor recunoaşte că mutarea în Londra a fost oarecum un şoc. „Este un loc bun dar este o nebunie în acest oraş. Văd oameni de afaceri aici şi apoi un rasta-man. Este o mare varietate de oameni. Este aşa de ciudat să vezi acest lucru”, afirmă el, adăugând că se aştepta ca în capitala britanică să fie mai multă curăţenie. El se declară dezamăgit şi de mâncare, pentru „că nu are gust”.

Spirescu a părăsit şcoala la 18 ani şi susţine că a învăţat engleza de la televizor. El vrea ca prietena lui, Cătălina, să i se alăture în Marea Britanie, unde să stea împreună un an, după care să se întoarcă acasă, să îşi cumpere o maşină – un Mercedes – şi „să se bucure de viaţă”.