VIDEO Evacuare Akrapovic pentru BMW M4

Producătorul sloven de sisteme de evacuare Akrapovic, foarte activ pe segmentul maşinilor sportive, propune un kit de evacuare din titan pentru BMW M4. O soluţie care aduce un plus de performanţe pentru coupe-ul bavarez. Eficacitate sporită şi un sunet pe măsură, dovada o aveţi în video de la finalul articolului.

RomaniaTV.net
24 nov. 2014, 14:16

Akrapovic îşi continuă ascensiunea pe piaţa sistemelor de evacuare destinate modelelor sportive. Producătorul din Slovenia, o referintă în segmentul motocicletelor, a pătruns puternic şi pe piaţa automobilelor, propunând produse vârf de gamă, ireproşabile din punct de vedere tehnic, care aduc un dublu avantaj: evacuările Akrapovic permit atât o creştere a valorilor de putere ale motorului, cât şi scăderea în greutate a maşinilor modificate. Totul este studiat şi realizat cu grijă, pentru a se ajunge cât mai aproape de perfecţiune. Ultimul sistem de evacuare conceput de Akrapovic, destinat explozivului BMW M4, este un nou exemplu de calitate a produselor firmei slovene.

Realizat din titan, eşapamentul destinat lui BMW M4 a fost dezvoltat special pentru a îmbunătăţi “vocalizele” propulsorului cu 6 cilindri în linie, bi-turbo, aducând în acelaşi timp şi un plus la capitolul performanţe pentru coupe-ul bavarez. Evacuarea Akrapovic aduce un câştig de 10 CP la 5200 rpm şi 16 Nm la 2450 rpm (M4 dezvoltă standard 431 CP), împreună cu scăderea greutăţii cu 11.4 kg faţă de BMW M4 cu evacuare din fabrică.