Vier Pfoten, protest împotriva deciziei României de a exporta jumătate de milion de vaci în China

O petiţie online, care a fost deja semnată de 8.000 de persoane, cere Guvernului României să oprească exportul de 500.000 de vaci către China, pe motiv că animalele ar fi obligate la un transport chinuitor, de peste 15.000 de kilometri, până în Asia, unde vor fi crescute în sistem intensiv.

29 nov. 2013, 11:02
Vier Pfoten, protest împotriva deciziei României de a exporta jumătate de milion de vaci în China

Fundaţia Vier Pfoten solicită guvernului să se răzgândească cu privire la contractul pe care l-a semnat statul chinez privind exportul a jumătate de milion de vaci. Fermierii români vor câştiga peste jumătate de miliard de euro din exportul văcuţelor în China, iar România devine astfel primul exportator european de vaci în cea mai mare piaţa a Asiei.

Citeşte şi Vacile româneşti vor ajunge în China. Fermierii primesc o sumă frumuşică pentru fiecare bovină

Un memorandum aprobat recent de Guvern va condamna peste 500.000 de vaci de lapte din România la un transport chinuitor, de peste 15.000 de kilometri, până în China, unde vor fi crescute în sistem intensiv. VIER PFOTEN solicită stoparea acestor transporturi de animale vii pe distanțe lungi, care supun animalele unui stres și unor suferințe enorme în numele ”dezvoltării economice”. Din ianuarie 2014, Romania va incepe sa exporte peste jumatate de milion de vaci in China, care vor luni de zile pe vapor. Cereti Guvernului sa anuleze memorandumul semnat cu China si sa salveze vacile baltate romanesti de la asemenea suferinta!„, se arată în petiţia respectivă.

Citeşte şi Vier Pfoten solicită intervenţia Poliţiei pentru a opri valul de violenţe împotriva animalelor