Vier Pfoten va steriliza gratis animalele fără stăpân din Sectorul 6 al Capitalei

Fundația Vier Pfoten și Primăria Sectorului 6 din București au semnat marţi un protocol privind derularea unei ample campanii de sterilizare a animalelor fără stăpân.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 11:33
Vier Pfoten va steriliza gratis animalele fără stăpân din Sectorul 6 al Capitalei

Protocolul a fost semnat în cadrul conferinței de presă organizate la sediul Primăriei, de către Anca Tomescu, șeful proiectului „Animale fără stăpân” al Vier Pfoten, și primarul Cristian Constantin Poteraș.

Campania se va desfășura în perioada 1 martie -€“ 31 mai 2012, cu posibilitatea prelungirii, și va consta în prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabică, marcarea cu crotaliu și înregistrarea câinilor și pisicilor fără stăpân din Sectorul 6.

Medicii veterinari ai Vier Pfoten își vor desfășura activitatea într-un spațiu care va fi pus la dispoziție de Primăria Sector 6, dar și utilizând clinicile mobile ale Fundației. După perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate în locul din care au fost luate.

În baza protocolului, Fundația Vier Pfoten se angajează să sterilizeze, deparaziteze și vaccineze gratuit animalele fără stăpân, iar municipalitatea garantează faptul că angajații, contractorii și subcontractorii săi nu vor iniția acțiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora.

„Ne bucurăm că am fost solicitați să intervenim în Capitală și că primarul Sectorului 6 a înțeles că singura soluție de rezolvare a problemei este sterilizarea câinilor de pe stradă. Cetățenii trebuie să înțeleagă că e nevoie să-și asume responsabilitatea pentru rezolvarea acestei situații. Cei care vor să se implice ne pot ajuta aducându-ne câini sau pisici, însă numai dacă aceste animale sunt fără stăpân”, a declarat Anca Tomescu, șeful proiectului „Animale fără stăpân” al Vier Pfoten.

Proiectul sterilizarilor va fi dublat de o campanie de informare și conștientizare a populației.

„Azi facem un pas deosebit, pentru că până acum s-au făcut foarte puține lucruri pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Până acum, nu am găsit calea de a face acest lucru, însă acum vreau să mulțumesc celor de la Vier Pfoten că ne oferă această soluție. De data această avem nu numai bune intenții, ci și banii necesari pentru a duce la bun sfârșit acest proiect ”, a declarat primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraș.

Primarul a mai anunțat că, până la jumătatea lunii martie, Primăria Sectorului 6 va construi un adăpost pentru câinii fără stăpân, cu o capacitate de cel puțin 500 de locuri.

Sectorul 6 este primul sector al Capitalei în care Vier Pfoten va efectua sterilizări în 2012. Primăria a solicitat campania Vier Pfoten încă de la finele anului trecut, înainte că actuala lege privind gestionarea câinilor fără stăpân (OUG 155/2001) să fie declarată neconstituțională.