VIITORUL – ASTRA 3-2 şi echipa lui Hagi egalează Steaua în clasamentul Ligii 1

Viitorul a câștigat meciul din etapa a 8-a de pe teren propriu cu Astra, scor 3-2, și o egalează în fruntea clasamentului pe FCSB, care va avea meci luni cu Dinamo, de la ora 20:30.  

29 apr. 2017, 11:51
VIITORUL – ASTRA 3-2 şi echipa lui Hagi egalează Steaua în clasamentul Ligii 1

Tehnicianul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat după meciul cu Astra Giurgiu, scor 3-2, că formaţia sa nu este luată în seamă atunci când se fac scenariile despre posibila câştigătoare a titlului. El a subliniat că Viitorul joacă fotbal de plăcere.

„Mă uit, ascult, toată lumea face scenarii despre cine ia campionatul. Văd că noi nu suntem importanţi, nu suntem luaţi în seamă. Noi nu avem această presiune, ceilalţi să-şi facă calcule. Jucăm un fotbal de plăcere. Ne batem cu echipele cele mai bune. Dacă o să iasă o să fie o minune, dacă nu, vom vedea. Oricum ce se întâmplă în momentul de faţă este fantastic, suntem fericiţi”, a spus Hagi la Digi Sport.

Gheorghe Hagi a mai afirmat, în conferinţa de presă de după meci, că FC Viitorul a demonstrat că merită să fie în play-off. „Să câştigi contra campioanei de anul trecut două meciuri în play-off e ceva extraordinar. Am muncit pentru asta, echipa a crescut, ne-am consolidat. E fericire mare, jucătorii sunt obosiţi, fericiţi, merită. Mă bucur că demonstrăm şi în seara asta s-a văzut că jucătorii de la meci la meci capătă experienţă. Am făcut o primă repriză extraordinară, în a doua am scăzut puţin presiunea. Automat, când dai spaţiu Astrei te pune în dificultate. Am arătat ca o echipă foarte bună. În echipa mea poate nu am multă experienţă, dar am mult talent. Ştim să atacăm poziţional foarte bine. Cred că la atacuri poziţionale suntem cea mai bună echipă din România. O să creştem şi la atacuri rapide, şi la faze fixe. Dacă am avea atacul rapid al Astrei am câştiga campionatul cu diferenţă”, a menţionat Hagi.

El a mai spus că FC Viitorul a făcut un an fantactic. „Noi ne batem acolo sus, ce se va întâmpla vom vedea. Am făcut un an fantastic şi jucătorii trebuie să fie bucuroşi, fericiţi când intră în teren. N-avem nicio presiune, ceilalţi au presiune, au investit foarte mult şi îşi doresc să câştige acest campionat cu ce au ei mai bun. Noi încercăm să jucăm un fotbal frumos. Cred că în seara asta am făcut un pas important sper locul odi, vom vedea dacă suntem capabili să ajungem şi pe locul 1”, a declarat tehnicianul.

Formaţia FC Viitorul a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa Astra Giurgiu, într-un meci din etapa a opta a play-off-ului Ligii I, în care a revenit de la 0-1.

Au marcat Vlad Morar ’40 (penalti), Săpunaru ’43 (autogol) şi Ţucudean ’77 pentru Viitorul, respectiv Daniel Niculae ’12 şi Geraldo ’89 pentru Astra.


VIITORUL – ASTRA 3-2, rezultat final şi echipa lui Hagi egalează Steaua în clasament.

VIITORUL – ASTRA, min. 89: 3-2, Geraldo reduce din diferenţă

VIITORUL – ASTRA, min. 77: 3-1, Ţucudean marchează din nou pentru echipa lui Hagi.

VIITORUL – ASTRA: 2-1, Ţucudean aduce echipa lui Hagi în avantaj

VIITORUL – ASTRA: 1-1, Morar egalează din penalty

VIITORUL – ASTRA: 0-1, gol Niculae în minutul 12.

VIITORUL – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT

Echipele de start:

Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Țîru, Boli, Ganea – Vînă, N. Roșu, Casap – Purece, Țucudean, Morar
Rezerve: Buzbuchi, Dumitrescu, Fl. Coman, Iancu, Ciobanu, Mladen, Chițu

Astra: Iliev – Oros, Săpunaru, Fabricio – A. Stan, Takayuki, Boubacar, Nicoară – Al. Ioniță II, D. Niculae, Budescu
Rezerve: Silviu Lung, Geraldo, Florea, Moise, Lovin, Pițian, Balaure

Arbitrul Istvan Kovacs va conduce la centru meciul FC Viitorul – Astra Giurgiu, care se va disputa, sâmbătă, de la ora 20.30, în etapa a opta a play-off-ului Ligii I

Kovacs va fi ajutat de Vladimir Urzică şi Valentin Avram, iar rezervă va fi Alexandru Tudor.

Obervatorii meciului de la Ovidiu vor Cristian Nica şi Eduard Alexandru.


VIITORUL – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT Echipele de start:

Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Țîru, Boli, Ganea – Vînă, N. Roșu, Casap – Purece, Țucudean, Morar
Rezerve: Buzbuchi, Dumitrescu, Fl. Coman, Iancu, Ciobanu, Mladen, Chițu

Astra: Iliev – Oros, Săpunaru, Fabricio – A. Stan, Takayuki, Boubacar, Nicoară – Al. Ioniță II, D. Niculae, Budescu
Rezerve: Silviu Lung, Geraldo, Florea, Moise, Lovin, Pițian, Balaure

Viitorul vs Astra în Liga 1: 13 jocuri – 4 victorii Viitorul – două remize – 7 victorii Astra.

Palmares cu Viitorul gazdă: 6 jocuri – două victorii Viitorul – o remiză – 3 victorii Astra.

playoff
Florin Prunea, președintele celor de la CSM Poli Iași, e convins că aceasă ipoteză s-ar putea confirma.

„Nu mi se pare nicicum, nu ma mai mira nimic in fotbalul romanesc. Daca Reghe pleaca, daca e adevarat, Steaua isi va cauta un antrenor, e clar. Sumudica e unul dintre cei mai buni antrenori din competitia noastra interna. Nu stiu daca va fi el alesul”, a spus Prunea pentru Dolce Sport.

Reghecampf are o ofertă foarte tentantă din Qatar și sunt șanse mari să părăsească FCSB la finalul acestui sezon. Șumudică își încheie contractul cu Astra în vară și așteaptă oferte.

Pentru FC Viitorul, aflată pe poziția a doua în clasamentul Ligii 1 la fotbal, ultimele trei partide oficiale din actualul sezon, cu Astra Giurgiu, CS Universitatea Craiova și CFR Cluj, reprezintă tot atâtea finale în lupta pentru o prezență în Liga Campionilor în sezonul viitor, dar și pentru prima poziție. În bătălia pentru titlu, FCSB are acum trei puncte avantaj, dar rezultatele directe avantajează echipa condusă de Gheorghe Hagi în cazul în care cele două formații vor încheia la egalitate de puncte.

Primul examen pentru jucătorii constănțeni este programat sâmbătă seară, de la ora 20.30, pe terenul „Central” al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” de la Ovidiu, FC Viitorul primind vizita campioanei en titre, Astra Giurgiu, în cadrul etapei a opta din play-off.

„Este o partidă grea, cu o echipă cu jucători cu experiență și cu un antrenor ambițios. Păi nu s-a spus în tur că ne-au dat meciul, când i-am băut cu 2-1, toată presa că Hagi nu știu ce… Viitorul, când câștigă, toată lumea spune că ne-a dat meciul, Viitorul, când pierde, a dat meciul. Așa se întâmplă la noi. Se încearcă să ne dărâme, dar nu vor putea. Eu cred că Astra va veni cu o ambiție foarte mare, vom avea un meci foarte greu și sper să luăm cele trei puncte”, a declarat portarul Victor Rîmniceanu, care a avut o evoluție foarte bună în remiza de la București, din etapa trecută, cu FCSB, scor 1-1.

Iar mijlocașul Neluț Roșu își dorește, de asemenea, ca Viitorul să câștige sâmbătă, iar la finalul campionatului să sărbătorească cucerirea titlului: „O să fac tot posibilul să câștigăm acest meci și să joc cât mai bine. Din păcate, absența lui Nedelcu se vede în jocul nostru. În fiecare zi ne gândim că putem să ne îndeplinim un vis. Cu toții ne gândim ce frumos ar fi să devenim campioni. Dar până să se întâmple acest lucru avem mai întâi un meci foarte greu cu Astra, pe care, dacă îl câștigăm, eu spun că suntem una dintre principalele candidate la câștigarea campionatului, pentru că ne așteaptă un program în care putem lua toate punctele. Trebuie să ne uităm în primul rând la ce facem noi, nu trebuie să ne uităm la Steaua, să intrăm în teren și să câștigăm și nu trebuie să ne uităm la altă echipă. Avem o oportunitate foarte mare să producem această surpriză în campionatul României. Trebuie să demonstrăm în aceste meciuri că merităm să câștigăm campionatul”. 

„TREBUIE SĂ FACEM UN MECI COMPLET DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE” 

Managerul tehnic Gică Hagi știe că întâlnirea de sâmbătă va fi una dificilă, iar pentru a obține un rezultat pozitiv echipa trebuie să joace un fotbal de calitate pe toată durata partidei: „Mai sunt trei meciuri. Începem cu Astra și trebuie să jucăm și să avem un rezultat foarte bun, care să ne mențină acolo, în lupta pentru locul unu sau doi. Ca joc trebuie să creștem față de ultimul meci. Întâlnim un adversar foarte periculos, experimentat, cu știința jocului foarte bună. Trebuie să facem un meci complet din toate punctele de vedere. Trebuie să fim atenți nouăzeci de minute. Participarea în Champions League este provocatoare, motivantă. Suporterii să vină și să se bucure de fotbal, să vină să vadă un meci frumos. Să fie fair-play și să nu se întâmple lucruri negative care trebuie eliminate. Nu ar trebui să existe pe stadion, în jurul sportului, dar, din păcate, se întâmplă”. 

Referitor la lupta pentru titlu care se va da în ultimele trei etape, Gică Hagi vrea ca totul să se decidă în teren: „Se zic atâtea, se vorbesc atâtea, iar eu sunt un tip căruia îi place să facă lucrurile pentru ca să se vorbească doar pe teren. Nu vreau să intru în nicio polemică. Este sfârșit de campionat, este o luptă. Fiecare vrea să câștige, fiecare vrea să ajungă în Champions League. Fiecare echipă trebuie să joace pentru ea. Se zic atâtea și se povestesc atâtea în România… Eu sunt sportiv. Ca să ajungem să devenim cei mai buni trebuie să arătăm pe teren. Suntem fericiți de toată munca pe care am făcut-o în acest an. Mergem să ne luptăm, să încercăm să facem imposibilul. Nu mai avem voie să greșim”. 

Celelalte două meciuri din etapa a opta a play-off-ului se vor disputa după următorul program – duminică, ora 20.30: CFR Cluj – CS Universitatea Craiova; luni, ora 20.30: Dinamo București – Fotbal Club FCSB.