VIITORUL – CFR CLUJ 1-0: Campionatul este relansat. CLASAMENT LIGA 1

Formaţia CFR Cluj, liderul din clasamentul Ligii I, a fost învinsă, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa FC Viitorul, într-un meci din etapa a XV-a a primului eşalon.

21 oct. 2017, 19:39
VIITORUL – CFR CLUJ 1-0: Campionatul este relansat. CLASAMENT LIGA 1

Viitorul e prima echipă care o învinge pe CFR Cluj în acest sezon, după victoria de sâmbătă seară din etapa a 15-a, scor 1-0, la Ovidiu.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Eric când mai era un singur minut din prima repriză. Brazilianul a transformat o lovitură liberă de la 25 de metri.
 
clasament

VIITORUL – CFR CLUJ 1-0

GOOOOOL VIITORUL: 1-0, ERIC! Brazilianul a marcat cu o super-execuție direct din lovitură liberă, de la aproximativ 25 de metri, fără nicio șansă pentru Arlauskis

Dan Petrescu îşi pune elevii în gardă înaintea derby-ului etapei a 15-a, a Ligii 1, cu Viitorul. Antrenorul liderului se aşteaptă la un meci mult mai greu decât cel din tur, când ardelenii s-au impus cu 2-0. Cu 3 victorii în ultimele 4 etape, campioana e în revenire de formă.

”Gică a găsit formula magică. A schimbat poziția lui Eric în teren. A redresat o echipă care se bătea la retrogradare. Acum se bate la un loc de play-off și eu cred că au șanse mari pentru că joacă cel mai bun fotbal în momentul ăsta”, a declarat Dan Petrescu înaintea meciului din etapa a 15-a a Ligii 1.

Meciul va fi unul special pentru internaţionalul de tineret Cristian Manea, care va juca împotriva fostei echipe şi a mentorului său.

CFR este lider în acest moment în Liga 1, iar Viitorul e pe șapte, la egalitate cu Dinamo, formația de pe locul șase.

Echipele probabile:

Viitorul: Rîmniceanu – D. Lopez, Tîru, Horj, De Nooijer – Cicâldău, Vână, C. Ganea – Chițu, Țucudean, Eric.
Antrenor: Gheorghe Hagi.

CFR Cluj: Arlauskis – C. Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban, Culio – Deac, Djokovic, Păun – Omrani.
Antrenor: Dan Petrescu.

Cei doi componenți ai Generației de Aur s-au complimentat reciproc înaintea partidei.

„În afară de Mediaș, Viitorul nu a bătut pe nimeni la început. Dar Gică a găsit apoi formula magică. A schimbat poziția lui Eric în teren, l-a băgat în spatele la două vârfuri, Țucudean și Chițu, iar împreună sunt cei mai buni jucători de atac din România. Va fi greu să-i oprim. Trebuie să le punem și noi probleme. Pe teren propriu joacă excelent. Va sta numai în terenul nostru, va face mult pressing”, a spus Dan Petrescu.

„Cred că s-a uitat la Guardiola cum a vorbit despre Napoli, i-a făcut cei mai mari. Mulțumim, Dane! Dar și noi știm că întâlnim un adversar extraordinar, care trebuie să câștige. CFR are multe atuuri, nu întâmplător este pe primul loc. Dar noi suntem campioana României și trebuie să arătăm acest lucru în teren. Sper să fim noi cei care o să ne impunem”, a declarat Gică Hagi.

O singură partidă au pierdut dobrogenii din ultimele cinci disputate pe teren propriu în Liga 1, 0-2 cu CS U Craiova (20 august 2017), în rest au trei victorii (1-0 cu FCSB, 3-0 cu Juventus, 5-2 cu Poli Iaşi) şi o remiză albă cu FC Voluntari.

Cinci victorii şi o remiză au reuşit clujenii din postura de vizitatori în ediţia curentă, singurul insucces fiind la Timişoara. Mai mult, au marcat în fiecare deplasare, în cinci dintre aceste meciuri reuşind să înscrie de cel puţin două ori.

Viitorul vs CFR Cluj în Liga 1: 13 jocuri – cinci victorii Viitorul – trei remize – cinci victorii CFR;

Palmares cu Viitorul gazdă: șase jocuri – două victorii Viitorul – două remize – două victorii CFR.