Gigi Becali a primit o VESTE TERIBILĂ. Anunţul este OFICIAL

LPF a emis un comunicat în care a combătut decizia celor de la Steaua de a contesta la TAS titlul câştigat de Viitorul. Forul condus de Gino Iorgulescu anunţă că Steaua ştia încă de la finalul lui februarie 2016 că principalul criteriu de departajare în caz de egalitate e reprezentat de meciurile directe din play-off.

25 mai 2017, 05:17
Gigi Becali a primit o VESTE TERIBILĂ. Anunţul este OFICIAL

LPF susţine că pe 29 februarie 2016, toate cluburile au fost înştiinţate că meciurile din campionatul regulat nu vor fi luate în calcul la departajare în play-off.

FCSB, spre FALIMENT. Procesul care îl poate distruge pe GIGI BECALI

Iată comunicatul LPF:

„Comunicat de presă

Poziţia LPF cu privire la declaraţiile domnului Răzvan Burleanu, Preşedintele FRF, din cadrul interviului acordat pentru Digi Sport în data de 24 mai 2017

În interviul din data de 24 mai 2017, domnul Răzvan Burleanu, afirmă că FRF nu a mai organizat nicio competiţie în sistem play-off/play-out din anul 2014.
Menţionăm că această afirmaţie este eronată, deoarece FRF a organizat şi în sezonul 2015/2016 competiţia Ligii a 2-a în acest format. FRF a decis schimbarea structurii competiţiei la începutul sezonul 2016/2017.
Apreciem că decizia LPF de a organiza competiţia Liga I în sistem play-off/play-out, începând cu sezonul 2015/2016, a asigurat creşterea competitivităţii dintre cluburile angrenate în campionat, oferind un spectacol atractiv pentru iubitorii de fotbal.

În cadrul aceluiaşi interviu, domnul Burleanu a mai spus că: „Propunerea pe care am primit-o, de modificare a regulamentului, a venit din partea Ligii, în schimb, cu două zile înainte de finalizarea play-off-ului. (…) A coincis cu scandalul iscat de FCSB”.

LPF a anticipat încă din primul sezon organizat în noul format, posibilitatea apariţiei situaţiei ca două echipe din play-off/play-out să termine la egalitate de puncte. De aceea, Liga a informat toate cluburile din competiţie, încă din data de 29 februarie 2016, că în această situaţie departajarea se va face prin raportare doar la jocurile disputate în faza a II-a, fără a se lua în calcul meciurile din sezonul regular. Niciun club din Liga I nu a formulat obiecţiuni cu privire la această informare. Mai menţionăm că poziţia LPF a fost formulată în concordanţă cu hotărârea Comitetului Executiv al FRF, adoptată într-un caz similar.

În privinţa propunerilor de modificare şi completare a regulamentelor FRF despre care vorbeşte domnul Burleanu, acestea au fost dezbătute în cadrul Adunării Generale a LPF din data de 27 aprilie 2017. Ele vizează, în principal, implementarea unei platforme online pentru Liga I, dar urmăresc şi o mai bună clarificare a unor dispoziţii regulamentare ale Federaţiei Române de Fotbal.

Aceste propuneri de modificare şi completare au fost înaintate pentru a fi discutate la prima şedinţă de Comitet Executiv al FRF şi anterior momentului în care reprezentanţii FCSB au afirmat că nu mai sunt de acord cu criteriile de departajare cunoscute încă din 29 februarie 2016.

În finalul interviului, domnul Burleanu a afirmat că „Dacă LPF şi FRF îşi vor face apărarea împreună, şansele ca FCSB să câştige la TAS sunt minime”.

LPF nu înţelege sensul afirmaţiei domnului Burleanu, atâta timp cât ea a comunicat deja FRF că FC Viitorul, ocupanta locului 1 la finalul play-off-ului, este campioana Ligii I în sezonul acesta.

De altfel, reprezentanţii LPF au prezentat public, în toată această perioadă, argumentele care au stat la baza întocmirii clasamentului final al play-off-ului.

În situaţia în care FCSB va contesta clasamentul final al play-off-ului la Tribunalul Arbitral al Sportului, LPF îşi va menţine poziţia afirmată public până la acest moment.

La final, dorim să asigurăm FRF că întotdeauna am preferat un dialog constructiv pentru dezvoltarea fotbalului românesc”.

Hagi vinde VIITORUL. „Până la toamnă sperăm să batem palma”