Vijeliile fac prăpăd în ţară: În judeţul Olt, 3000 de locuinţe au rămas fără curent electric

Aproape trei mii de gospodării din judeţul Olt au rămas fără energie electrică, duminică seara, din cauza ploilor şi vântului puternic, un stâlp de ilumiant fiind doborât, transmite MEDIAFAX. 

RomaniaTV.net
02 iul. 2017, 19:28
Vijeliile fac prăpăd în ţară: În judeţul Olt, 3000 de locuinţe au rămas fără curent electric

Conform informaţiilor remise de societatea de distribuţie a energiei electrice, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt 2.739 de gospodării fără curent la Pleşoiu, Găneasa, Priseaca şi Valea Mare. Şapte echipe se află în teren pentru remedierea defecţiunilor.

De asemenea, din cauza vântului puternic, un stâlp de electricitate a fost doborât, în satul Dranovăţu, comuna Găneasa.

„Detaşamentul Slatina asigură măsurile specifice la un stâlp de electricitate care s-a lăsat din cauza vântului. Intervine societatea de electricitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

În intervalul 18.30-20.00, pentru judeţul Olt, au fost emise trei atenţionări cod galben de ploi, intensificări ale vântului şi grindină.

La ora 20.00 au intrat în vigoare două avertizări de ploi torenţiale care sunt valabile până luni la ora 23.00. Cantităţile de apă pot ajunge la 90 l/mp, iar hidrologii au emis la rândul lor avertizări de inundaţii pe mai multe râuri.