Viktor Orban ia noi măsuri împotriva imigraţiei: După bariera fizică, premierul ungar ridică BARIERA JURIDICĂ

Guvernul de la Budapesta va elabora un nou proiect legislativ care va oferi și o barieră juridică pentru granițele Ungariei, după bariera fizică reprezentată de zidul construit la frontiera cu Serbia, a anunțat marți Robert Repassy, secretar de stat în Ministerul Justiției ungar, transmite MTI, citată de Agerpres. 

25 aug. 2015, 10:05
Viktor Orban ia noi măsuri împotriva imigraţiei: După bariera fizică, premierul ungar ridică BARIERA JURIDICĂ

Guvernul ungar va înăspri măsurile de gestionare a fluxurilor de imigranți și de combatere a traficului de persoane. Într-o intervenție la canalul public de televiziune M1, Repassy a precizat că în actualul Cod Penal vor fi incluse pedepse mai dure împotriva traficanților de persoane, iar procedurile de gestionare a imigranților vor deveni mai rapide și mai eficiente.

La rândul său, Bence Tuzson, purtător de cuvânt al grupului parlamentar al partidului FIDESZ, a afirmat că noua lege se va concentra pe includerea intrării ilegale pe teritoriul ungar și distrugerea gardului de la frontieră în categoria faptelor penale. ”De asemenea, vor exista pedepse mai mari pentru traficul de persoane”, a subliniat Tuzson, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Viktor Orban nu a scăpat de ce-i era frică: O mie de imigranţi au ajuns în UNGARIA

Luni seară, în Ungaria au intrat o mie dintre cei 7.000 de imigranți ajunși în Serbia în weekend-ul trecut după ce traversaseră Macedonia.

Numeroși imigranți care au trecut frontiera după ora 17:00 GMT au declarat că au venit direct de la frontiera Macedoniei cu Grecia. Ei intenționează să ajungă în Europa Occidentală și în țările scandinave.

Imigranții, dintre care mulți sunt sirieni, au intrat în Ungaria cu doar câteva zile înainte ca autoritățile ungare să termine instalarea barierei destinate să împiedice sosirea imigranților, anunțată pentru 31 august de guvernul de la Budapesta. Acest gard este prevăzut să se întindă de-a lungul celor 175 km ai frontierei sârbo-ungare.