Vila lui Nicolae Ceauşescu, din Predeal, scoasă la licitaţie

Vila lui Ceauşescu de la Predeal este scoasă la licitaţie. Construită în anul 1927 vila oferă o privelişte impresionantă către Munţii Piatra Mare şi Postăvarul. Casă de protocol, vecină cu cea în care îşi petrecea vacanţele şi fostul preşedinte Traian Băsescu, a mai fost scoasă la vânzare şi anul trecut la un preţ de aproape 400.000 de euro.

RomaniaTV.net
21 ian. 2015, 14:10
Vila lui Nicolae Ceauşescu, din Predeal, scoasă la licitaţie

Casa din Predeal a fost construită în 1927 de arhitectul Teodor Vasilescu. Terenul, de peste 1.300 mp, oferă o priveliste către Munţii Piatra Mare şi Postavarul.

Casa, cu o suprafata utilă de peste 250 de metri pătraţi, este amplasată în zona Cioplea. În apropiere se află şi vila de protocol care a fost folosită de fostul preşedinte Traian Băsescu.

În timpul perioadei comuniste, începand cu anii ’50, imobilul a fost folosit ca resedinta de protocol. Vila a fost întreţinută apoi până în 1990 când a început să se degradeze.

În anul 2003, impresionanta locuinţă a fost cumpărată de un om de afaceri din Braşov care a renovat-o complet şi i-a schimbat numele din Vila Vânătorul în Vila Andreea.

Casa a fost scoasă la vânzare şi anul trecut pe un preţ de aproape 400.000 de euro. În primăvara acestui an însă vila va fi scoasă la licitaţie alături alte clădiri istorice printre care se numără Castelul Teleki, Castelul Pogany, Cula Greceanu.