Steaua a pierdut pe El Madridal. Trupa lui Reghe, eliminată la un gol din Liga Europa

Villarreal-Steaua 2-1 şi Osmanlispor-FC Zurich 2-0, în ultimele meciuri din grupa L a Ligii Europa. În urma acestor rezultate merg mai departe Villarreal şi Osmanlispor.

08 dec. 2016, 07:55

VILLARREAL – STEAUA 2-1. Puţin a lipsit ca Steaua să se califice în Liga Europa. Un singur gol i-a lipsit echipei noastre să joace în primăvara europeană, dar acest pas aparent mic este totuşi o consecinţă a rezultatelor anterioare, când echipa n-a reuşit să învingă pe Zurich sau a pierdut prea uşor la Osmanlispor.

Forţată să câştige, Steaua a început timorat meciul de pe El Madrigal, iar gazdele au făcut ce-au vrut pe teren în primele 20 de minute. A şi marcat în minutul 16, prin Sansone, iar până la pauză a mai avut câteva oportunităţi bune de a majora diferenţa.

După pauză, Steaua a arătat cu totul altfel. A fost parcă Steaua din repriza a doua a meciului cu Osmanlispor. Şi n-a lipsit mult ca scenariul să fie acelaşi. Vlad Achim a egalat în minutul 56, iar ocaziile au început să curgă la poarta lui Asenjo. Gabi Tamaş n-a mai fost însă îngerul din meciul cu Osmanli, când a marcat scorul de 2-1, ci a fost demon, el fiind eliminat în minutul 79.

Rămasă în 10, reduta Stelei s-a prăbuşit în minutul 88, când gazdele au marcat pentru 2-1, dar trupa lui Reghe putea da lovitura la ultima fază a meciului, când Golubovic a fost blocat în ultimul moment. La 2-2 Steaua ar fi mers mai departe, având asupra lui Villarreal avantajul meciurilor directe A rămas însă 2-1, iar echipa noastră începe anul viitor în liga 1, nicidecum în Liga Europa.

Clasament grupa L:

1. Osmanlispor   6 3 1 2 10:7 10
2. Villarreal   6 2 3 1 9:8 9
3. Zurich   6 1 3 2 5:7 6
4. FC Steaua București   6 1 3 2 5:7 6

Click aici pentru a vedea Villarreal-Steaua sau aici

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+5 Ocazie uriaşă a lui Golubovic, care a avut şansa unui 2-2 şi, implicit, a caluificării Stelei! Atacantul nostru a fost blocat în ultima clipă în careul advers şi meciul se încheie 2-1 pentru Villarreal.

Min. 90 Steaua e în corzi. Ocazie mare Bruno, şutul acestuia este respins de Niţă.

Min. 88 GOL Villarreal! Execuţie superbă a lui Trigueros, care îl învinge pe Niţă cu o „scăriţă” de la 20 de metri. Portarul nostru era ieşit din poartă. Totul s-a terminat, Villarreal-Steaua 2-1.

Min. 82 În 10 oameni, Steaua forţează. Momcilovici şutează pe jos, de la marginea careului, dar Sergio Asenjo parează lovitura.

Min. 79 Gabi Tamaş este eliminat. El a primit al doilea galben, iar Steaua va juca finalul de meci cu un om mai puţin.

Min. 76 Ultima modificare în echipa Stelei, Boldrin îi lasă locul lui Ovidiu Popescu.

Min. 71 Se joacă pe contre şi este rândul lui Niţă să se remarce. El îl blochează pe Bakambu, care scăpase singur spre poarta noastră. Niţă a plonjat curajos la picioarele acestuia şi l-a oprit din acţiune.

Min. 69 Ocazie monumentală a Stelei, Sergio Asengo a respins de lângă bară şutul lui William de Amorim. Jucătorul nostru şi-a pregătit şutul şi a trimis puternic, dar portarul gazdelor şi-a salvat echipa!

Min. 67 Toşca are o intervenţie importantă la marginea careului nostru, blocându-l excelent pe Bakambu, care se pregătea să preia şi să scape singur cu Niţă!

Min. 60 Ocazie uriaşă Villarreal! Toşca nu se înţelege cu Florin Niţă, Bakambu îi fură mingea portarului nostru şi şutează din unghi, dar spre norocul nostru balonul întâlneşte doar plasa laterală. 

Min. 55 GOOOL Steaua! Vlad Achim, abia intrat în teren, se înalţă şi trimite cu capul din centrarea lui Tamaş şi îl învinge pe Sergio Asenjo. Villarreal-Steaua 1-1!

Min. 55 A doua schimbare în echipa noastră. Vlad Achim i-a luat locul lui Pintilii.

Min. 46 Prima schimbare şi la Steaua. Enache a rămas la cabine, iar în locul său a intrat Golubovici.

Min. 46 Start în repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize, Villarreal-Steaua 1-0.

Min. 42 Acţiune timidă de atac a Stelei, dar şutul lui Boldrin, din unghi, nu prinde cadrul porţii.

Min. 39 Villarreal este forţată să facă prima schimbare. În locul lui Musacchio, accidentat, intră Gonzalez Soberon Alvaro.

Min. 35 Doi dintre jucătorii noştri, Tamaş şi Enache, au primit deja câte un cartonaş galben.

Min. 32 O nouă ocazie mare a celor de la Villarreal. Lovitura de cap a lui Bakambu trece puţin peste poarta noastră!

Min. 30 Ocazie mare a celor de la Villarreal! Sansone ia o acţiune pe cont propriu şi strabate cu mingea la picior mai mult de jumătate de teren. La marginea careului nostru îţi pierde însă suflul şi şutează slab, la semiînălţime, iar Niţă reţine mingea.

Min. 19 O nouă acţiune periculoasă a gazdelor. Sansone îl lansează central pe Bakambu, însă Toşca intervine în ultima clipă şi scoate mingea din picioarele atacantului advers.

Min. 16 GOL Villarreal! Sansone a deschis scorul! Soriano a făcut o cursă frumoasă pe dreapta, a centrat în careu, de unde Sansone a reluat spre poartă. Niţă a scos în primă fază, dar Sansone a revenit şi a împins balonul cu stţngul în poartă. Villarreal-Steaua 1-0.

Min. 7 Trigueros execută o lovitură liberă de pe stânga, direct pe poartă, dar Florin Niţă reuşeşte să prindă mingea.

Min. 3 Tamaş trimite un balon în adâncime pentru De Amorim, dar jucătorul noastru nu poate ajunge balonul. A fost totuşi o încercare bună a noastră.

Min. 1 A început meciul de pe El Madrigal.

Componenţa formaţiilor:

Villarreal: Asenjo – Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, J.Costa – J.dos Santos, Bruno, Trigueros, Soriano – Sansone, Bakambu.

Steaua: Niţă – Tamaş, Moke, Toşca, Momcilovic – Pintilii, Bourceanu – Enache, Boldrin, De Amorim – Ad. Popa.

Steaua merge în primăvara europeană dacă va câştiga meciul cu Villarreal, indiferent de rezultatul celeilalte partide, Osmanlispor – FC Zurich. Steaua se califică şi într-o altă variantă, la o remiză cu minim două goluri marcate la Villarreal dacă turcii câştigă împotriva liderului diviziei secunde elveţiene. În acest caz, Steaua are avantajul meciurilor directe cu Villarreal.

VILLARREAL – STEAUA. Partida VILLARREAL – STEAUA din Europa League va fi transmisa in Romania de doua posturi de televiziune, Pro TV si Dolce Sport.

VILLARREAL – STEAUA. Gigi Becali a decis să nu facă deplasarea în Spania pentru meciul VILLARREAL – STEAUA, care va fi LIVE VIDEO de la ora 18:00 la PRO TV şi DOLCE SPORT. Gigi Becali a decis însă să-i motiveze la maximum pe jucători. Acesta i-a anunţat, cu o zi înainte de meciul decisiv, că au o primă de 10.000 de euro pentru calificarea în „primăvara europeană”.

CLASAMENT GRUPA L EUROPA LEAGUE

 

VILLARREAL – STEAUA. Steaua joacă joi, de la ora 18:00, cu Villarreal, finala pentru „primăvara europeană”. Toate cele patru echipe din grupă au şanse de calificare. Meciul Villarreal – Steaua se joacă, în mod inedit, de la 18:00 ora României, pentru a fi de la aceeaşi oră cu meciul dintre Osmanlispor şi Zurich, programat simultan la Ankara, şi este LIVE VIDEO la DOLCE SPORT şi PRO TV. În cazul unei victorii, Steaua este sigură de calificare. În cazul unui egal, Steaua trebuie să aştepte rezultatul din Turcia pentru a fi sigură de calificare.

VILLARREAL – STEAUA. DOLCE SPORT şi PRO TV transmit, joi, de la ora 18:00, meciulVILLARREAL – STEAUA.