Vineri se fac probe tehnice pentru punerea în funcţiune a tramvaielor în zona pasajului Piaţa Sudului

Primăria Municipiului Bucureşti şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti au programat vineri, în jurul orei 14.00, probele tehnice în vederea punerii în funcţiune a tramvaielor în zona pasajului Piaţa Sudului, pe Calea Văcăreşti. Şoferii sunt atenţionaţi să nu parcheze pe linii, informează News.ro.

RomaniaTV.net
08 sept. 2017, 04:42
Vineri se fac probe tehnice pentru punerea în funcţiune a tramvaielor în zona pasajului Piaţa Sudului

Potrivit Primăriei Capitalei, se urmăreşte verificarea stării tehnice a liniilor, refugiilor, elementelor de protecţie etc. de pe porţiunile neutilizate până în prezent, în zona afectată de construcţia Pasajului Piaţa Sudului.

Probele care vor avea loc vineri pregătesc reluarea circulaţiei liniei 1 pe vechiul traseu.

”Beneficiile oferite de repunerea în funcţiune a liniei 1 în această zonă sunt date în primul rând de faptul că această linie circulară înconjoară centrul şi cartiere vechi ale oraşului, trece prin toate sectoarele Capitalei, asigurând o legătură directă între diverse puncte de interes şi zone comerciale”, anunţă Primăria Capitalei.

Reluarea circulaţiei pe linia 1 completează necesarul de transport asigurat de liniile radiale de troleibuz, autobuz şi chiar de metrou.

Primăria Bucureşti face un apel către cetăţenii care locuiesc sau lucrează în zonă să parcheze în locurile special amenajate, şi nu pe linia de tramvai, pentru a nu împiedica verificările programate”.

În cadrul proiectului „Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului”, a fost reabilitată şi modernizată linia de tramvai din zona adiacentă Pieţei Sudului, atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe Şoseaua Olteniţei.