Vineri se ţine post negru. Care sunt beneficiile postului negru asupra sănătăţii

Vinerea Mare este ultima vineri din Postul Paştelui şi ziua în care Iisus a fost răstignit şi a murit pe cruce, iar în această zi se ţine post negru.

18 apr. 2014, 06:59
Vineri se ţine post negru. Care sunt beneficiile postului negru asupra sănătăţii

Postul negru se ţine în Vinerea Mare şi presupune să nu se ajuneze decât după apusul Soarelui, singurul lucru permis este consumul de apă.

Deşi mulţi creştini aleg să ţină postul negru din Vinerea Mare pentru a compensa întregul post al Paştelui, medicii atrag atenţia că nu oricine poate să ţină acest post alimentar.

SUPERALIMENTELE din BIBLIE, secrete FOARTE bine păstrate. Diete miraculoase din CARTEA SFÂNTĂ

„Sunt studii care spun că restricţia alimentară pe termen scurt, adică o zi, maxim două, aduce oarecare beneficii pentru organsim. De exemplu, în această perioadă de post în care organismul e supus unui stres mediu se produse secreţia unor anumiţi hormoni care protejează creierul împotriva bolilor degenerative”, spune dr. Andreea Dragomir, scrie digi24.ro.

Dacă totuşi alegem să ţinem post, specialiştii ne recomandă să consumăm apă în cantităţi mai ridicate decât în mod normal pentru a ajuta corpul să elimine toxinele din organism.

Citeşte şi Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare

„Pentru că organismul începe să îşi folosească apa din resurse pentru menţinerea funcţiilor vitale, iar noi putem să resimţim foarte des ca semn al deshidratării durerea de cap”, susţine medicul Andreea Dragomir.

Postul negru nu este indicat femeilor însărcinate, bătrânilor cu carenţe alimentare sau persoanelor cu probleme de sănătate. De aceea, medicii recomandă celor care vor să ţină post negru să ceară mai întâi sfatul medicului.