Vinurile româneşti de Budureasca, premiate cu aur la nivel internaţional

Vinurile româneşti de Budureasca au obţinut la cele mai recente două concursuri internaţionale de profil opt medicalii de aur şi patru medalii de argint.

RomaniaTV.net
03 oct. 2013, 09:31
Vinurile româneşti de Budureasca, premiate cu aur la nivel internaţional

Mundus Vini Germania a acordat 3 medalii de aur – pentru Cabernet Sauvignon  2011 din gama Origini, pe care l-a clasat ca fiind „cel mai bun vin roşu românesc în anul 2013″ şi a mai acordat 2 medalii de aur pentru Shiraz 2011 din gama Origini şi Merlot 2011 din gama Budureasca.

Vinurile Fume 2012 si Feteasca Neagră 2011 din gama Budureasca Premium si pentru Cabernet Sauvignon 2011 din gama Budureasca au obţinut medalii de argint.

De asemenea, recent încheiatul concurs Berliner Wine Trophy – Germania a recompensat calitatea vinurilor de Budureasca cu 5  medalii de aur – pentru Cabernet Sauvignon 2011 şi Merlot 2011 din gama Budureasca, Fume 2012 şi Fetească Neagră 2011 din Gama Budureasca Premium precum şi pentru Shiraz 2011 din gama Origini.

La aceeaşi competiţie, vinul Cabernet Sauvignon 2011 din gama Origini a fost premiat cu o medalie de argint.

Alte concursuri de renume la care Budureasca a primit medalii de aur şi argint în 2013 sunt ProWein – Germania, Mondial du Merlot – Elveţia, International Wine & Spirit Competition – Anglia şi Mondial de Bruxelles – Belgia pentru vinuri din toate cele trei game menţionate mai sus.

Crama Budureasca este situată în inima podgoriei Dealu Mare, în imediata apropiere a rezervaţiei arheologice cu acelaşi nume. Un microclimat similar celui al regiunii Bordeax şi caracteristicile unice ale solului, conferă vinurilor produse aici calităţi remarcabile.