Violatorii din Vaslui îşi vor executa integral pedepsele

Cei șapte violatori care au siluit o tânără în urmă cu trei ani își vor executa întreaga pedeapsă, după ce Judecătoria Vaslui a respins revizuirea sentinței.

08 apr. 2017, 14:41
Violatorii din Vaslui îşi vor executa integral pedepsele

Cererea de revizuire a sentintei datã de judecãtori în dosarul celor sapte violatori din Vãleni a fost respinsã de magistratii Judecãtoriei Vaslui. Instanta a decis cã cererea formulatã de Silviu Burada & Co este inadmisibilã. Astfel cã violatorii vor trebui sã-si execute întreaga pedeapsã dictatã de Curtea de Apel Iasi. De asemenea, acestia nu vor putea cere eliberarea conditionatã decât dupã ce vor achita, integral, daunele morale si materiale cuprinse în sentintã. Adicã, cei sapte violatori din Vãleni trebuie sã achite, în solidar, 70.000 de lei victimei, cu titlul de daune morale, plus cheltuielile de judecatã, dacã vor dori sã cearã eliberarea conditionatã, asa cum prevede legea în vigoare.

„Vacanta” violatorilor din Vãleni a luat sfârsit odatã cu pronuntarea magistratilor asupra cererii de revizuire a sentintei datã de Curtea de Apel Iasi. Adusi la Penitenciarul Vaslui pe perioada procesului, cinci dintre violatorii care au avut pedepse de cel putin cinci ani, se întorc acum în Penitenciarul de Maximã Sigurantã Iasi dupã ce Judecãtoria Vaslui a respins, ca inadmisibilã cererea formulatã. Condamnati initial la pedepse curpinse între 5 ani si 8 luni si 8 ani de închisoare cu executare si la plata a 50.000 de lei în solidar, cei sapte violatori din Vãleni au primit pedepse majorate dupã ce dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iasi. Aici, magistratii au decis condamnarea violatorilor la pedepse cuprinse între 6 si 10 ani de închisoare cu executare. De asemenea, a fost majoratã si suma pe care acestia o au de plãtit, ca daune morale victimei, la 70.000 de lei. Vestea proastã pentru violatorii din Vãleni este cã nici unul dintre ei nu va putea face cerere de eliberare conditionatã, dupã ce vor ispãsi douã treimi din pedeapsã, fãrã ca întreaga sumã sã fie achitatã victimei, la care se vor adãuga si cheltuielile de judecatã.

În noiembrie 2015, magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi i-au condamnat definitiv pe violatori cu pedepse cuprinse între şase şi zece ani în spatele gratiilor.