Violenţe în Israel. Un şef al extremiştilor evrei a fost arestat

Serviciile de securitate israeliene au anunțat luni arestarea unui șef al extremiștilor evrei, Meir Ettinger, primul individ arestat după un incendiu criminal ce a costat vineri viața unui bebeluș palestinian în Cisiordania ocupată.

03 aug. 2015, 19:59
Violenţe în Israel. Un şef al extremiştilor evrei a fost arestat

„Meir Ettinger a fost arestat la Safed (în nordul Israelului) din cauza activităților sale în cadrul unei organizații evreiești extremiste”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Shin Beth, serviciul de securitate internă.

Meir Ettinger, în vârstă de aproximativ douăzeci de ani, a fost arestat „pentru crime naționaliste”, a afirmat o purtătoare de cuvânt a poliției, fără a preciza dacă el este considerat a fi direct implicat în incendiul de vineri sau este anchetat pentru participare la alte violențe rasiste, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Guvernul israelian promite măsuri împotriva EXTREMIŞTILOR EVREI

Potrivit presei israeliene, el ar fi mai ales suspectat că este „creierul” unui mic grup responsabil de incendiul de la 18 iunie la Biserica Multiplicării pe malul Lacului Tiberiada, un simbol al creștinismului.

Meir Ettinger este nepotul lui Meir Kahane, un rabin fondator al mișcării rasiste anti-arabe Kach asasinat în 1990, amintește France Presse.