Violenţe în Koln: 31 de suspecţi, între care 18 solicitanţi de azil sunt cercetaţi pentru furt şi agresiune

Poliția germană efectuează verificări în cazul a 31 de suspecți în total, inclusiv 18 solicitanți de azil, pentru violențe și furturi comise în ajunul Anului Nou la Koln, a anunțat vineri Tobias Plate, purtător de cuvânt al Ministerului federal de Interne.

08 ian. 2016, 15:06
Violenţe în Koln: 31 de suspecţi, între care 18 solicitanţi de azil sunt cercetaţi pentru furt şi agresiune

Autorităţile germane recunosc oficial că peste jumătate din infractorii care au semănat panică la Koln în noaptea de revelion sunt refugiaţi. Mai exact, 18 dintre cei 31 de suspecţi prinşi au depus solicitări de azil în Germania, potrivit România TV.

Într-o conferință de presă la Berlin, purtătorul de cuvânt a indicat că este vorba despre 31 de suspecți, ale căror nume au fost identificate, și că 18 dintre ei au statut de solicitat de azil, suspectați de furturi și violențe fizice. El a citat date oferite de poliția federală germană.

Din grupul respectiv de suspecți chestionați fac parte nouă algerieni, opt marocani, cinci iranieni, patru sirieni, dar și doi cetățeni germani, un irakian, un sârb și un american.

Citeşte şi  Suedia: 14 cazuri de agresiuni sexuale comise în noaptea de Anul Nou în Kalmar

Potrivit agenției DPA, care citează postul public WDR, două persoane au fost arestate în legătură cu violențele survenite în apropiere de gara principală din Koln. Cei doi bărbați, proveniți din rândul imigranților, au fost plasați în arest noaptea trecută. Asupra lor au fost găsite telefoane mobile care conțineau înregistrări video ale evenimentelor din ajun de Anul Nou.

Presa germană spun că în telefoanele unora dintre agresori au fost găsite chiar înregistrări cu agresiunile sexuale la care au fost supuse nemţoaicele în plină stradă. Între timp, numărul plângerilor depuse de victime a crescut la 167.