Violul în grup „de majorat” din Olt, în atenţia CSM. A fost sesizată Inspecţia Judiciară

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul tinerei din Olt, violată de patru bărbaţi chiar în ziua majoratului. Făptaşii sunt liberi, iar acum se fac verificări pentru a se vedea cum e posibil acest lucru, deşi de la comiterea faptei au trecut mai bine de cinci săptămâni.

27 iul. 2015, 08:46
Violul în grup „de majorat” din Olt, în atenţia CSM. A fost sesizată Inspecţia Judiciară

Preşedintele Consiliului Superior al Magisraturii a sesizat Inspecţia Judiciară, pentru a se verifica de ce din data de 15 iunie şi până acum cei patru violatori sunt în libertate. Ei nu au fost reţinuţi de procurori şi nici nu au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi Dezvăluiri din ancheta de la Vaslui. Judecătoarea care i-a eliberat pe violatori a luat nota ZERO la examen

Potrivit România TV, acest lucru s-a întâmplat din cauză că, de mai bine de o lună, procurorii de la Caracal au încercat să stabilească competenţa în acest caz, având în vedere faptul că unul dintre bărbaţii suspecţi de viol este militar la Deveselu. În aceste condiţii, de-abia săptămâna trecută dosarul a fost trimis la Parchetul Militar Bucureşti, iar procurorii trebuie să stabilească ce vor face în continuare şi dacă vor dispune măsura reţinerii pentru cei patru bărbaţi suspecţi de viol. Săptămâna trecută Parchetul General a hotărât să verifice toate cazurile în care violatorii au fost lăsaţi în libertate.

Citeşte şi Un nou caz de viol în grup şochează România. O minoră din Gorj, sechestrată şi supusă la perversiuni

Oribila faptă s-a petrecut în noaptea în care adolescenta a împlinit 18 ani. Atunci, împreună cu o prietena de 15 ani a urcat în maşina unui amic. Şoferul a promis că o duce la iubitul ei, dar de fapt a oprit maşina pe câmp, şi-a chemat prietenii şi au batjocorit-o. Totul, în timp ce minora era sechestrată în altă maşină.