VIOREL HREBENCIUC, audiat la DNA în Dosarul CNA

Viorel Hrebenciuc, deputat PSD, a venit, vineri dimineaţa, la sediul DNA, acesta fiind audiat în dosarul în care PP-DD a facut plângere penală împotriva preşedintelui CNA, Laura Georgescu. 

25 iul. 2014, 07:13
VIOREL HREBENCIUC, audiat la DNA în Dosarul CNA

Viorel Hrebenciuc a stat aproximativ 30 de minute în sediul DNA, social-democratul susţinând, la ieşire, că a fost chemat în calitate de martor în dosarul în care PP-DD a făcut plângere penală împotriva preşedintelui CNA, Laura Georgescu. 

Hrebenciuc a precizat că a dat o declaraţie de martor, în care le-a relatat anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Întrebat dacă în Parlament s-a intervenit la CNA în favoarea unei televiziuni, Hrebenciuc spus: ‘Nu ştiu de aşa ceva’.  Ştiţi foarte bine că CNA are 11 membri: 3 din partea Senatului, 3 din partea Camerei, 3 din partea Guvernului şi 2 din partea Preşedinţiei. Din ce ştiu, Laura Georgescu e numită de Guvern. Nu aveam ce să discutăm la Parlament‘, a adăugat Hrebenciuc, potrivit Agerpres.

Anterior, surse judicare precizau că Viorel  Hrebenciuc a fost chemat la DNA după ce ar fi intervenit pe lângă şefa CNA, Laura Georgescu, pentru ca licenţa postului de televiziune GIGA TV să nu fie retrasă.

Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra-Neamţ, i-ar fi cerut lui Hrebenciuc să intervină în acest sens la CNA

Întrebat, la intrarea la DNA, dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ştefan, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a răspuns: „Da’ de unde”.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: „Niciodată”.

Deputatul PPDD Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, a depus o plângerea în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

Alţi doi membri CNA, audiaţi la DNA în cazul plângerii depuse împotriva Laurei Georgescu

În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.

În acest dosar, la DNA au fost audiaţi, miercuri şi joi, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi mai mulţi membri ai CNA.

Laura Georgescu, şefa CNA, audiată la DNA