VIOREL HREBENCIUC, urmărit penal în Dosarul retrocedărilor: Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de INCULPAT

VIOREL HREBENCIUC este urmărit penal în Dosarul retrocedărilor. Hrebenciuc a fost audiat, miercuri, timp de două ore, la DNA Braşov, la plecare deputatul PSD spunând că procurorii i-au adus la cunoştinţă calitatea de inculpat.

15 oct. 2014, 11:19

Viorel Hrebenciuc a declarat, la ieşirea din sediul DNA Braşov, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul privind retrocedările ilegale de terenuri.

Hrenbenciuc a precizat că este acuzat de mai multe infracţiuni referitoare la Legea 78/2000, pe care „trebuie să le studieze” împreună cu avocatul său.

„Mă voi prezenta cu avocatul ori de câte ori voi fi chemat”, a spus Viorel Hrebenciuc.

Întrebat de jurnalişti dacă se pune problema ridicării imunităţii sale, Viorel Hrebenciuc a declarat că procurorii vor stabili acest lucru.

CITEŞTE ŞI DOSARUL RETROCEDĂRILOR: Viorel Hrebenciuc, adus cu jandarmii la DNA. Ilie Sârbu a fost şi el audiat UPDATE

Viorel Hrebenciuc a fost adus cu jandarmii la DNA Braşov, pentru a fi audiat de procurori. La intrarea în sediul DNA, el le-a spunea jurnaliştilor că nu ştie în ce calitate a fost chemat la DNA, fără a face alte declaraţii.

În acelaşi dosar, a fost audiat şi Ilie Sârbu. Liderul senatorilor PSD a părăsit după aproximativ o oră sediul DNA Braşov, fără a face declaraţii. Întrebat de ziarişti ce a discutat cu procurorii, Sârbu a răspuns că nu a fost audiat şi că nu doreşte să facă declaraţii.

Tot miercuri a fost audiat şi deputatul PSD Ioan Adam. Avocatul acestuia a declarat presei că, împreună cu clientul său, au fost la DNA ‘pentru probleme profesionale confidenţiale’.

Totodată, la sediul DNA au fost aduşi judecătoarea Roxana Anca Adam, de la Tribunalul Braşov, soţia deputatului Ioan Adam, şi judecătorii Lorand Andraş Ordog şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna.

Prinţul Paul de România şi prinţesa Lia urmează să fie şi ei audiaţi în dosar. La reşedinţa lor au avut deja loc percheziţii.

CITEŞTE ŞI Dosarul retrocedărilor: Reţinerea şi arestarea la domiciliu a trei judecători, încuviinţată de CSM

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de aproximativ 90.000 ha de teren forestier şi 100 ha teren agricol.