Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni noi propuneri de miniştri interimari la Educaţie, Interne şi Justiţie

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis noi propuneri de miniştri interimari la Educaţie, Interne şi Justiţie. Totul in contextul in care şeful statului a fost obligat de CCR să revoce ministrii demisi de premierul Dăncilă în 26 august şi să numească interimari.

RomaniaTV.net
04 oct. 2019, 10:31
Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni noi propuneri de miniştri interimari la Educaţie, Interne şi Justiţie

UPDATE: Klaus Iohannis refuză noile propuneri de miniştri interimari transmise de premier şi o trimite pe Viorica Dăncilă să ceară votul Parlamentului.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi solicită să numească interimari la mai multe ministere.

Viorica Dăncilă îi propune pe Daniel Suciu la Justiție, Gabriel Leș la Interne și pe Nicolae Hurduc la Educație, informează România TV.

De asemenea, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a fost propus interimar la Ministerul Mediului, Niculae Bădălău ar urma să preia ca interimar Ministerul Energiei, Ştefan Oprea a fost propus interimar la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, iar Alexandru Petrescu – vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, potrivit Agerpres.

Propunerile au fost trimise după ce vineri premierul Dăncilă îl soma pe preşedinte să pună în aplicare decizia CCR şi să semneze decretul de numire a unui nou ministru interimar la Educaţie.

„A mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către Președintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR și a numi un ministru interimar la Educație, Klaus Iohannis periclitează o generație întreagă de tineri medici care nu vor putea susține la timp examenul de rezidențiat fără un ordin de ministru.

Președintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici și servicii medicale de calitate și blochează cu bună știință accesul a mii de tineri absolvenți la sistemul medical.

Domnule Klaus Iohannis, când puneți în aplicare decizia Curții Constituționale?”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi seara, la România TV că va merge cu remanierea Guvernului în Parlament, după votul moţiunii de cenzură. Până atunci, Viorica Dăncilă aşteaptă ca preşedintele Iohannis să pună în aplicare decizia CCR.