Viorica Dăncilă, despre colaborarea cu Klaus Iohannis: „Mi-am propus o bună cooperare interinstituţională”. Ce spune de remaniere

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri, referindu-se la colaborarea sa cu preşedintele Klaus Iohannis, că şi-a propus "o bună cooperare interinstituţională" iar aceasta trebuie să se bazeze "pe încredere".

RomaniaTV.net
11 apr. 2018, 18:49
Viorica Dăncilă, despre colaborarea cu Klaus Iohannis: „Mi-am propus o bună cooperare interinstituţională”. Ce spune de remaniere

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seara, că discuţia de la Palatul Cotroceni despre Legea salarizării a fost una ”calmă, constructivă, foarte aşezată”, iar comunicatul Preşedinţiei ori a fost făcut înainte, ori cineva a dat comunicatul şi preşedintele Iohannis nu s-a uitat pe el. 

„Am vorbit despre legea salarizării. Doamna Olguţa Vasilescu a vorbit, concret, despre lucruri concrete din Educaţie şi Sănătate. A fost o discuţie calmă(…).Am avut senzaţia că domnul preşedinte a fost de acord cu ce am discutat. Domnul preşedinte putea să redea realitatea. Eu nu vreau să-mi pierd încrederea, dar vreau ca lucrurile să fie corecte”.

Întrebată la Antena 3 dacă a fost surprinsă de comunicatul făcut public de Preşedinţie după întrevederea sa cu Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a răspuns: „Da, m-a surprins. Putea să redea realitatea şi zic că aşa este corect, pentru că eu mi-am propus o bună cooperare interinstituţională, iar o bună cooperare se bazează pe încredere. În momentul în care discuţia se poartă în alţi termeni, se discută alte subiecte şi apare un comunicat de genul acesta, poţi să îţi pierzi încrederea, iar eu nu vreau să îmi pierd încrederea, dar, în acelaşi timp, vreau ca lucrurile să fie corecte şi reale”. 

„De aceea am şi solicitat ca să se redea public stenogramele discuţiei, pentru că nu mi se pare productiv acest lucru – eu să spun într-un fel, domnul preşedinte într-un fel, doamna ministru într-un fel. Mai mult, în faţa mea este un alt dosar. Noi ne-am dus foarte bine pregătiţi, să justificăm fiecare lucru, aveam copii după fluturaşii celor care le-a le-a crescut salariul sau unde erau semne de întrebare. Ne-am dus foarte bine pregătiţi. Am lăsat atât eu, cât şi doamna ministru dosarele la domnul preşedinte, tocmai pentru a întări cele afirmate de noi în acea întâlnire”, a adăugat premierul.

Unii dintre miniştri merg cu viteza întâi

„Nu s-a vorbit despre o remaniere. Este adevărat că unii dintre miniştri merg cu viteza întâi, alţii merg cu viteza a doua. Eu sper că până vom face evaluarea, şi cei care merg cu viteza întâi vor recupera din distanţă şi se vor încadra în acea foaie de parcurs, dar, până la acest moment, nu s-a discutat despre nicio remaniere şi cred că este totuşi devreme să putem vorbi despre acest lucru. Avem două luni şi puţin de când suntem în această formulă la guvernare. (…) Pentru noi, programul de guvernare este cel care poate conduce la remanierea unui ministru sau altul”, a declarat Dăncilă