OUG de acordare a terenului pentru construirea Spitalului Metropolitan, aprobată. Termenul de realizare, maximum 20 de ani

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Executivul va adopta în şedinţa de miercuri un act normativ pentru acordarea terenului necesar pentru construirea Spitalului Metropolitan în zona Pipera, investiţie care ar putea să ajungă la 300 de milioane de euro.

21 mart. 2018, 12:24
OUG de acordare a terenului pentru construirea Spitalului Metropolitan, aprobată. Termenul de realizare, maximum 20 de ani

UPDATE. Executivul a aprobat, miercuri, OUG privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Publice de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti pentru realizarea Spitalului Metropolitan din Capitală, a anunţat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafaţă de peste 47.000 de metri pătraţi, este situat în şoseaua Pipera din sectorul 2 şi trece din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti, iar termenul de realizare a investiţiei este de maximum 20 de ani”, a spus Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă.

În debutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Executivul va adopta un act normativ pentru acordarea terenului pe care se va construi Spitalul Metropolitan din Bucureşti, transmite Agerpres.

„Un pas important este şi pentru spitalul metropolitan din Bucureşti. Astăzi (miercuri -n.r.) vom adopta printr-un act normativ acordarea terenului pentru ca acest spital metropolitan despre care s-a discutat atât în ultima perioadă şi pe care sunt convinsă că locuitorii municipiului Bucureşti, dar şi cei din provincie, îl doresc foarte mult să poată deveni realitate”.

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) a votat, în februarie, preluarea autobazei RATB Pipera, de către Primăria Capitalei, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Potrivit primarului general, Gabriela Firea, investiţia pentru Spitalul Metropolitan ar putea fi de 300 de milioane de euro.

„Proiectul este gata şi este pe circuitul de aprobare, dar va fi de durată, pentru că va trebui să fie aprobat şi de Parlament. Tot terenul pe care se va construi spitalul, campusul şi spaţiul pentru facultate are 10 hectare. Jumătate din acest teren aparţine SRTv, iar pe cealaltă jumătate se află o bază RATB”, declara în ianuarie, pentru MEDIAFAX, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.