Viorica Dăncilă, vizită în Kuweit

Premierul Viorica Dăncilă a vizitat, în Kuweit, Centrul Cultural Abdullah Al Salem, Centrul Ştiinţific, precum şi Marea Moschee din Kuwait City, prilej cu care a evocat posibilitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale în domeniile cercetării-inovării. Ea a subliniat că întreaga comunitate musulmană din România a convieţuit în pace cu majoritatea creştină.

RomaniaTV.net
20 oct. 2018, 11:39
Viorica Dăncilă, vizită în Kuweit

În contextul vizitei oficiale efectuate în Kuweit, în perioada 19-21 octombrie 2018, premierul Viorica Dăncilă a vizitat Centrul Cultural Abdullah Al Salem, unul dintre cele mai mari complexuri culturale din lume, care găzduieşte 22 de galerii cu peste 1.100 de exponate, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Complexul este format din Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Ştiinţă, Muzeul de Istorie Islamică, Muzeul Spaţiului, precum şi Centrul pentru Arte Frumoase şi Teatru.

Potrivit sursei citate, în cadrul vizitei, prim-ministrul român a subliniat necesitatea promovării istoriei, culturii şi ştiinţei, exprimând în acest sens apreciere faţă de eforturile kuweitiene de impulsionare a activităţilor din domeniul cultural şi ştiinţific, în vederea dezvoltării durabile şi eficiente a societăţii. De asemenea, şeful Executivului de la Bucureşti a salutat modul în care Centrul Cultural Abdullah Al Salem, prin activitatea desfăşurată, prezintă cultura kuweitiană, islamică şi arabă, precum şi bogăţia şi diversitatea culturală a Statului Kuweit, a regiunii Golfului şi a lumii arabe.

Delegaţia României prezentă în Kuweit City a vizitat Centrul Ştiinţific din Kuweit, un renumit complex educaţional de promovare a ştiinţei şi tehnicii şi de conştientizare a importanţei mediului înconjurător, îndeosebi în rândul tinerei generaţii. Centrul este găzduit într-un spaţiu arhitectural vast, care reflectă arta şi cultura islamică, precizează comunicatul Executivului.

„În dialogul cu interlocutorii kuweitieni, şeful Executivului român a apreciat eforturile deosebite ale autorităţilor locale pentru deschiderea spaţiului educaţional, dincolo de instituţiile de învăţământ consacrate şi pentru stimularea curiozităţii şi interesului ştiinţific în rândul elevilor, studenţilor şi a publicului larg. Totodată, premierul Viorica Dăncilă a evocat posibilitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale în domeniile cercetării şi inovării, menţionând în mod special expertiza recunoscută pe plan internaţional a specialiştilor români în domenii precum inginerie, comunicaţii şi tehnologia informaţiilor”, adaugă sursa amintită.

De asemenea, premierul a vizitat şi Marea Moschee din Kuwait City, cel mai mare lăcaş de cult din Kuweit.

„În discuţiile cu oficialii kuweitieni, prim-ministrul român a apreciat deschiderea autorităţilor de la Kuweit City faţă de minorităţile religioase, precum şi eforturile făcute pentru integrarea acestora. Totodată, a subliniat că, de-a lungul timpului, întreaga comunitate musulmană din România a convieţuit în pace cu majoritatea creştină şi cu celelalte minorităţi”, conchide comunicatul Guvernului.