Viorica Dăncilă merge săptămâna viitoare în Parlamentul European pentru a prezenta priorităţile preşedinţiei României la Consiliul UE

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că va prezenta săptămâna viitoare în plenul Parlamentului European priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Ea a ţinut să precizeze că Guvernul este pregătit atât la nivel tehnic, cât şi la nivel politic pentru exercitatea preşedinţiei UE.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 12:45
Viorica Dăncilă merge săptămâna viitoare în Parlamentul European pentru a prezenta priorităţile preşedinţiei României la Consiliul UE

Viorica Dăncilă a amintit că joi şi vineri are loc la Bucureşti lansarea oficială a preşedinţiei Consiliului UE în două clădiri simbol pentru ţara noastră – Ateneul Român şi Palatul Victoria, în prezenţa preşedinţilor Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European, a membrilor Colegiului comisarilor europeni.

„La începutul săptămânii viitoare, mai precis luni şi marţi, voi avea mai multe întrevederi oficiale la Strasbourg şi voi prezenta în plenul Parlamentului European priorităţile mandatului preşedinţiei noastre. Înţelegem pe deplin oportunitatea pe care o avem de a fi văzuţi acţionând împreună pentru România şi UE”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

„Suntem pregătiţi atât la nivel tehnic, cât şi la nivel politic” pentru mandatul preluat la 1 ianuarie 2019, a susţinut prim-ministrul.