Viorica Dăncilă, o nouă gafă în prima şedinţă de Guvern din 2019: România „a devastat” state puternice la capitolul exporturilor

Premierul Viorica Dăncilă s-a bâlbâit, miercuri, în debutul ședinței de Guvern, când a spus că România "a devastat" state puternice precum Franța, Germania și Italia la capitolul exporturilor. Ulterior, premierul şi-a corectat greşeala.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 12:53
Viorica Dăncilă, o nouă gafă în prima şedinţă de Guvern din 2019: România „a devastat” state puternice la capitolul exporturilor

În debutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că România a înregistrat în 2018 creștere economică, după care șefa Guvernului a început să ofere exemple concrete din diferite sectoare ale industriei.

„România continuă să câștige noi piețe printr-un export tot mai competitiv în UE. În primele 10 luni ale anului 2018, România a înregistrat o majorare a exporturilor cu 9,2%, în timp ce la nivelul celor 28 de state membre exporturile au crescut doar cu 5,3%. România se situează pe locul 7 în ceea ce privește dinamica exporturilor totale, devastând ….. devansând state puternice precum Franta cu 4,6%, Germania cu 4,1% sau Italia cu 3,8%”, a spus Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Nu este prima dată când premierul Viorica Dăncilă face greşeli de exprimare. În noiembrie 2018, premierul Viorica Dăncilă a făcut confuzie între „predilecţii” şi „predicţii”, în declaraţia de dinaintea şedinţei de Guvern. Astfel, referindu-se la date ale INS, ea a spus că „sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice”.

În în ședințele de Guvern, Viorica Dăncilă a citit anul 2020 ca „20-20”, a spus „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină” și a spus că „reducem democrația” în loc de „reducem birocrația”.

Gafe a făcut şi în timpul vizitelor externe. Afflată într-o vizită la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă a vorbit la întâlnirea cu membrii Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European despre femeia jandarm „bătută cu bestialitate de protestanţi„, în loc de protestatari.

Viorica Dăncilă a fost aspru criticată şi pentru gafa din timpul vizitei în Muntenegru. Atunci, a încurcat Priştina cu Podgorița. Aflată la Podgorica, capitala Muntenegrului, premierul Viorica Dăncilă a susţinut, într-o conferinţă de presă comună cu premierul muntenegrean Duško Marković, că se bucură să fie la Pristina (capitala Kosovo).