Viorica Dăncilă: Vom modifica legea achiziţiilor publice în şedinţa de joi a guvernului

Publicat: Luni, 21 Mai 2018 15:27 // Actualizat: Luni, 21 Mai 2018 15:27 // Sursa: romaniatv.net

Legea achiziţiilor publice va fi modificată, în şedinţa de guvern de joi, în ceea ce priveşte termenele în care sunt soluţionate contestaţiile la licitaţiile pe fondurile europene, în sensul reducerii acestora, a anunţat, luni, la Bacău, premierul Viorica Dăncilă.

"Schimbul de bune practici îl putem folosi şi este benefic. În modificarea legii achiziţiilor publice, pe care o vom face în şedinţa de guvern de joi, avem un capitol destinat acestui lucru (contestaţii - n.r.). Am luat modelul german şi vom face acest lucru", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, anterior, în acelaşi context, la Bacău, că este necesară o prevedere legislativă potrivit căreia contestaţiile la licitaţiile cu fonduri europene să primească o soluţie în instanţă în maximum 6 luni.

"Acea propunere, pe care am făcut-o încă de când am venit comisar european, a înfiinţării unei secţii speciale pentru fonduri europene, care să se dea decizii în instanţă în maximum 6 luni de zile, după modelul polonez, ar fi fi binevenită ca schimbare legislativă. Avem în ţară foarte multe proiecte care au fost sau sunt în instanţă, s-au pierdut bani pentru că exerciţiul bugetar. După cum ştiţi, exerciţiul bugetar durează 7 ani. Avem un proiect aici, lângă Bacău, unde cel care pierdut licitaţia a dat în judecată pe cel care a câştigat-o. Nimeni nu poate nega unei companii sau unui om dreptul de a contesta. A câştigat după 7 ani şi mai avea la dispoziţie doar o lună să pună în practică un proiect de drumuri, ceea ce practic este imposibil. Polonia a optat pentru această posibilitate şi au schimbat legislaţia astfel încât, în maxim 6 luni de zile, să se dea un verdict, să poată continua lucrările", a declarat comisarul european Corina Creţu.

Premierul Viorica Dăncilă şi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, se află în judeţul Bacău pentru a vizita mai multe obiective realizate cu finanţare europeană şi pentru a participa la conferinţa cu tema "Investiţiile urbane în Europa: provocare pentru schimbare".

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Corina Creţu legea achiziţiilor publice sedinta de guvern Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mai 17:22
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
SE SPALA ASTA FACE RESTUL SUNT VRAJELI-LA TURTA DULCE ELISE LEBKUCHEN -ARE REDUCERE CINCI TURETE DULCI 10 EURO,50 .SI AU VENIT TURISTII VBITORI DE ENGL SI DNA VANZATOARE LE-A ZIS CICA NU AM CREZUT CA VB GERMANA-O CHEMA KATHERINE-SI DOMNII I-AU ZIS IN ENGL -CICA NOI AM SUGERAT GINGERBREAD NU LEBKUCHEN:
21 mai 16:51
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
II ZICEA LUI UNA-JA;DIE TOUREN:::
1
EUR
4.6975
RON
20 Jan
noapte 0 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H