Virusul West Nile, confirmat la un bărbat de 77 de ani din Constanţa

Virusul West Nile a fost confirmat, marţi, la un bărbat de 77 de ani, din Constanţa, acesta fiind internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, iar starea sa de sănătate este favorabilă, acesta fiind primul caz de acest tip din acest an în judeţul Constanţa.

RomaniaTV.net
29 aug. 2017, 17:00
Virusul West Nile, confirmat la un bărbat de 77 de ani din Constanţa

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina, a declarat corespondentului News.ro, că marţi a fost confirmat primul caz de encefalită West Nile la Constanţa din acest an.

Astfel, un bărbat de 77 de ani din municipiul Constanţa s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, având simptome de enterocolită. El a fost supus investigaţiilor medicale, iar cadrele medicale au recoltat probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzino, specialiştii confirmând marţi că este vorba despre virusul West Nile.

Constantin Dina a menţionat că starea de sănătate a bărbatului este favorabilă.

Şeful DSP Constanţa a mai precizat că a informat şi Centrul de Transfuzii Sanguine pentru a introduce restricţii la recoltarea de sânge pentru zona din care provine bărbatul respectiv.

La nivel naţional, şase persoane au fost infectate cu virusul West Nile, după ce au fost înţepate de ţânţari, iar două dintre ele au decedat, potrivit unor date oficiale obţinute de News.ro. În 2016, au fost 93 de cazuri de infecţie cu acest virus, dintre care 11 decese.

Citeşte şi Un apicultor din Galaţi a fost diagnosticat cu meningită cu virus West Nile