Virusul Zika – De unde îl poţi lua şi ce simptome alarmante îl însoţesc

Ai tot auzit la jurnalele de ştiri de virusul Zika. Dar dacă eşti genul de persoană care călătoreşte des peste hotare, ar trebui să ştii mai multe despre infecţia provocată de virusul Zika, ce simptome are şi cum se transmite. 

13 feb. 2016, 13:31
Virusul Zika – De unde îl poţi lua şi ce simptome alarmante îl însoţesc

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că virusul Zika este o urgenţă medicală globală. Dar nu toată lumea ştie care sunt pericolele care ne pândesc în legătură cu acest tip de febră.

Virusul Zika se răspândeşte la oameni prin intermediul înţepăturilor de ţânţar. Cele mai frecvente simptome ale virusului Zika sunt: febră, erupţii ori iritaţii pe piele, dureri articulare şi conjunctivită (ochii roşii). Boala este, de obicei, uşoară, cu simptome care durează de la câteva zile, până la o săptămână. Însă dacă simptomele sunt severe, persoanele care au febra Zika necesită spitalizare.

În mai 2015, Organizaţia Pan Americană a Sănătăţii (Pan American Health Organization sau PAHO) a emis o alertă cu privire la prima infecţie cu virusul Zika ce a fost confirmată în Brazilia.

Focarul din Brazilia a dus la numeroase complicaţii, au fost raportate cazuri cu sindromul Guillain-Barré (n.r. – o boală neurologică rară care se caracterizează prin afectarea autoimună a sistemului nervos periferic), dar şi cazuri în care femeile însărcinate aduceau pe lume copii cu malformaţii congenitale.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.