VISCOL în Suceava: 1.200 consumatori fără curent electric şi un sector de drum judeţean închis

Un sector de drum judeţean este închis luni dimineaţa, iar 1.200 de consumatori au rămas fără energie electrică din cauza zăpezii şi a viscolului puternic din ultimele ore, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

03 feb. 2014, 08:20
VISCOL în Suceava: 1.200 consumatori fără curent electric şi un sector de drum judeţean închis

Este vorba despre drumul judeţean DJ 208C Pleşeşti – Hârtop la care se acţionează pentru a putea fi redat traficului. Toate celelalte cinci sectoare de drum care erau închise duminică – DJ 291A Siret – Muşeniţa – Frătăuţii Noi, DJ 209D Siret – Calafindeşti – Şerbăuţi, DJ 209C Suceava – Moara – Drăgoieşti, DJ 290 Vereşti – Fântânele şi DJ 208 G Forăşti – Manolea s-au deschis şi se lucrează la eliberarea completă a zăpezii de pe carosabil.

Prefectul speră ca până după amiază toate drumurile să fie deschise traficului. Din fericire, nu sunt localităţi izolate.

Totodată, el a precizat că numărul cel mai mare de consumatori fără energie electrică se află pe o linie de medie tensiune, din zona Vicov – Bilca, unde 800 de case au rămas în beznă, după ce au căzut 18 posturi de transformare, dar echipele E.ON sunt în teren pentru a remedia defecţiunile. Totodată, alţi 400 de consumatori au rămas fără curent electric după ce au căzut 11 puncte de transformare pe o linie de joasă tensiune.

Sinescu a mai spus că un număr de 18 persoane programate pentru dializă luni, 3 februarie, au fost aduse în centrele de specialitate de sâmbătă, 1 februarie, pentru a se evita problemele de transport ce puteau apare, având în vedere că majoritatea bolnavilor sunt din zone rurale cu risc în asemenea condiţii meteo nefavorabile.

Citeşte şi Patru drumuri naţionale sunt închise circulaţiei. Vezi cum se circulă în ţară