Viscolul ar putea ÎNCHIDE ŞCOLILE. Oprescu: „Dacă e nevoie îi ţinem pe cei mici acasă”

Iarna şi-a intrat în drepturi. Meteorologii au anunţat că vremea poate crea probleme serioase în următoarele zile. Autorităţile spun că sunt pregătite să intervină, dar dacă va fi nevoie vor apela şi la măsuri extreme. Una dintre acestea este închiderea şcolilor. Primarul General al Capitalei a declarat că, dacă vremea o va impune, va cere Inspectoratului Şcolar să ţină copiii acasă.

RomaniaTV.net
25 ian. 2014, 07:06
Viscolul ar putea ÎNCHIDE ŞCOLILE. Oprescu: „Dacă e nevoie îi ţinem pe cei mici acasă”

Utilajele sunt pregătite, pe strada sunt 132 care împrăştie substanţe antiderapante. Urgenţa a rămas către spitale, grădiniţe şi salvare. Dacă va fi nevoie, o să apelez la Inspectoratul Şcolar să îi ţină pe cei mici acasă„, a declarat edilul Capitalei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat restrângerea numărului de judeţe care se află sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, în perioada 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 22.00, 14 judeţe se vor afla sub o avertizare cod galben de viscol.

VEZI ŞI HARTA drumurilor pe care poţi rămâne ÎNZĂPEZIT

Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţională de Meteorologie, a declarat, în timpul comandamentului de iarnă de vineri, că este posibil să fie emis un cod roşu de viscol pentru câteva regiuni ale ţării.

„În cursul zilei de sâmbătă vor fi două actualizări a codului portocaliu. Este posibil să fie adăugate judeţele Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova în cod portocaliu şi sâmbătă seară să scoatem judeţul Mehedinţi din cod. Nu este exclus ca avertizare de cod să fie prelungită până luni. Nu este viscolul înspăimântător care nu a mai fost niciodată, dar este foarte lung. Nu excludem posibilitatea ca, în cazul în care se vor depăşi 50 de centrimetri pe metru pătrat în 24 de ore să apară şi coduri roşii nowcasting, în prima fază, pentru a respecta parametrii stabiliţi cu aceste coduri”, a declarat Ion Sandu, la Guvern.