Vitamine şi minerale necesare după 40 de ani

Odată ce ai trecut de vârsta de 40 de ani, este nevoie să fii mai atent în privința dietei, pentru a-ți procura toate substanțele nutritive necesare. În lipsa unora dintre acestea pot apărea o creștere a riscului de boli de inimă, pierderi de masă musculară sau o încetinire a metabolismului.

RomaniaTV.net
31 mai 2018, 09:39
Vitamine şi minerale necesare după 40 de ani

Vitamina B12

Îți procuri în mod natural vitamina B12 din produse alimentare animale. Este esențială pentru buna funcționare a creierului și a sistemului nervos. În cazul carenței, principalele simptome sunt somnolență, scădere inexplicabilă în greutate, lipsa poftei de mâncare, anemie. O dietă variată îți asigură necesarul zilnic de vitamina B12, dar, după vârsta de 40 de ani, reacția acidului hidrocloric din stomac îți poate face probleme în privința asimilării ei. De aceea, ai nevoie de alimente care o conțin și de suplimente la recomandarea unui medic.

Magneziu

Cu ajutorul magneziului corpul își reglează tensiunea arterială. Datorită acestui mineral este produsă energie și este asimilat corect calciul. Ți-l poți lua din verdețuri, legume verzi, leguminoase, nuci, alune. Încearcă să incluzi la fiecare masă a zilei alimente care îți aduc un plus de magneziu, mai ales dacă ai depășit vârsta de 40 de ani.

Calciu

Este un mineral pe care-l iei din produse lactate și brânzeturi, dar nu numai. Menține sănătatea oaselor și a danturii și este un mineral utilizat de corp și pentru buna funcționare a sistemului nervos și circulator. Lipsa de calciu favorizează instalarea osteoporozei. După ce treci de 40 de ani, începi să pierzi calciu la nivelul oaselor, motiv pentru care este nevoie să suplimentezi aportul de calciu.

Vitamina D

O obții cu ușurință prin simpla expunere la soare, dar și prin consumul de lapte și ouă. Este o vitamină esențială pentru asimilarea calciului. Deficitul de vitamina D poate să conducă la instalarea diabetului, a sclerozei multiple, a bolilor cardiovasculare și a bolilor cronice. Petrece mai mult timp în aer liber, la soare și discută cu medicul de familie despre suplimentele care conțin vitamina D.

Află dacă ai lipsă de vitamine şi minerale AICI.