SCANDAL: VIZA DE FLOTANT, ultima găselniţă a părinţilor care vor să îşi înscrie copilul într-o şcoală renumită

Părinţii care şi-au făcut vize de flotant ca să poată să îşi înscrie copii în clasa 0, în şcoala preferată, a creat haos în învăţământ. Astfel, în Timişoara, s-a ajuns ca în loc de două clase de copii, la cât se aştepta inspectoratul şcolar, să se ajungă la cinci clase de copii pentru clasa 0.

10 mart. 2014, 12:49
SCANDAL: VIZA DE FLOTANT, ultima găselniţă a părinţilor care vor să îşi înscrie copilul într-o şcoală renumită

Spre exemplu, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, care se află tocmai în buricul târgului și astfel este cea mai râvnită școală din oraș, au fost înscriși copii cât pentru cinci clase, scrie pressalart.ro. Deși reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș anticipau că ar trebui să fie înscriși prichindei pentru cel mult două clase.

Citeşte şi CLASA PREGĂTITOARE. Peste 132.000 de cereri de înscrieri, înregistrate până joi

Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat că niciun copil nu poate fi refuzat pentru că are domiciliul în apropiere de școală, acesta fiind principalul criteriu de selecție al prichinderilor.

„La fel ca în anul precedent, vom fi nevoiți să mutăm și alte clase de după-masa pentru că nu avem spațiu suficient pentru a forma noi clase pregătitoare. Ne-am gândit să le mutăm pe cele de-a VI-a și a VII-a. Nu am cum să-i refuz pe părinții care și-au înscris copii în clasa pregătitoare la Liceul Pedagogic pentru că trebuie să execut legea. Nu pot să-i verific pe părinții care și-au făcut viză de flotant în zonă”, a explicat Cornel Petroman.

Citeşte şi CLASA PREGĂTITOARE. Un copil de doar 4 ani, înscris în clasa zero

Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, până la data de 6 martie, din cei 4.272 de copii care sunt așteptați să se înscrie în clasa zero, au fost deja depuse cereri de înscriere pentru 3.984 de prichindei. Toate cererile sunt valide. Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare se va finaliza la data de 14 martie.