Vizita de stat a preşedintelui Franţei în SUA: Trump a cules mătreaţa de pe haina lui Macron

Preşedintele american a făcut un gest insolit după ce a constatat că pe haina neagră a omologului său francez se scuturase mătreaţa. Fără să stea pe gânduri, Donald Trump a "măturat" costumul lui Emmanuel Macron, chiar de faţă cu jurnaliştii care veniseră la eveniment.

24 apr. 2018, 17:36
Vizita de stat a preşedintelui Franţei în SUA: Trump a cules mătreaţa de pe haina lui Macron

Gestul surprinzător al preşedintelui de la Casa Albă l-a pus oarecum în încurcătur pe Macron, preşedintele Franţei  simţindu-se mai degrabă jenat de iniţiativa omologului său american.

Dar se ştie că Donald Trump nu respectă cu stricteţe protocolul rigid de la care se mai abate uneori. Trump preferă să spună deschis şi să facă ceea ce gândeşte, într-o manieră mai relaxată, mai puţin protocolară.

Dar totul este bine când se termină cu bine. Cu haina curăţată de mătreaţă de către preşedintele Trump, Macron s-a aşezat la şedinţa foto oficială pentru presă, potrivit presei americane.

Macron a părut cam încurcat de solicitudinea gazdei sale americane după acest episod, dar Trump i-a sărit în ajutor: „Noi avem o relaţie privilegiată, de aceea vreau să şterg urmele câteva !”… „Noi trebuie să îl facem să fie impecabil (…) chiar este impecabil!”, a mai spus preşedintele american referindu-se la haina lui Macron.

.