VIZITĂ GERMANIA. Klaus Iohannis, primit la palatul prezidențial de Joachim Gauck

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, joi, la Palatul prezidențial Bellevue din Berlin, de președintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck. 

26 feb. 2015, 11:30
VIZITĂ GERMANIA. Klaus Iohannis, primit la palatul prezidențial de Joachim Gauck

După ceremonialul militar și intonarea imnurilor de stat, cei doi președinți au fost salutați de un grup de copii proveniți din familii de imigranți din diferite țări.

Convorbirile rezervate exclusiv președinților vor fi urmate de un dejun de lucru la care participă și membrii delegației oficiale, informează Administraţia Prezidenţială.

Printre temele abordate se află susținerea reciprocă a României și Germaniei în cadrul Uniunii Europene, preocuparea față de stabilitate și securitate în actualul context geopolitic, rolul minorităților de sași și șvabi din România și, respectiv, de români din Germania, în păstrarea tradițiilor și a valorilor culturale comune, cât și copatronajul celor doi președinți pentru Fundația bisericilor fortificate săsești din Transilvania.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis şi-a întâlnit părinţii, înaintea discuţiilor cu Angela Merkel şi Joachim Gauck

Klaus Iohannis a scris pe Facebook despre întâlnirea cu preşedintele german.

Sunt bucuros și onorat că am discutat, la Berlin, cu președintele federal al Germaniei, Joachim Gauck, despre colaborarea strânsă dintre țările noastre, dar și despre moștenirea comunismului pe care președintele Germaniei îl cunoaște ca nimeni altul din arhivele fostei poliții politice germane, STASI. Acest om, care a vizitat România încă de la începutul anilor 90, este un simbol al credinței neștirbite în dreptul cetățenilor de a afla adevărul, oricât de dureroasă ar fi acceptarea trecutului. Experiența lui Joachim Gauck este neprețuită pentru proiectul meu de înființare în România a unui muzeu al Comunismului”, spune Iohannis.