Vlad Cosma, audiat la Parchetul General în legătură cu plângerea penală depusă împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti

Fostul deputat Vlad Cosma s-a prezentat, miercuri, la sediul Parchetului General pentru a da o declaraţie în dosarul deschis ca urmare a unei plângeri depuse pe numele fostului procuror Mircea Negulescu şi al altor trei magistraţi DNA Ploieşti, printre care şeful structurii, Lucian Onea şi pentru a depune noi documente. Acesta le-a spus jurnaliștilor că nimeni nu trebuie condamnat pe probe false, făcând trimitere la dosarul care îl vizează.

07 mart. 2018, 09:54
Vlad Cosma, audiat la Parchetul General în legătură cu plângerea penală depusă împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti

„Am depus noi înscrisuri pentru a susţine partea de declaraţie pe care am consemnat-o astăzi. Fiind o declaraţie foarte lungă, care cred că va dura pe parcursul mai multor zile, în funcţie de ce discutăm în ziua respectivă, aduc şi probele pentru ceea ce se consemnează. Aceste înscrisuri constau în declaraţii, stenograme. (…) Se pare că, până la ora asta, nimeni nu a aflat cine este Serghei Petruş, în continuare îl căutăm şi noi. Problema este că în baza unei anonime, a unei persoane – Serghei Petruş – care nu există din punctul nostru de vedere, am observat cum un procuror şef a solicitat arestarea unui demnitar din statul român şi lucrul acesta nu este normal”, a afirmat Vlad Cosma la sediul Parchetului General.

Cosma a precizat că el nu a dorit să genereze un scandal prin prezentarea înregistrărilor în care apar procurorii de la DNA Ploieşti, ci să atragă atenţia asupra unor nereguli care se petrec de patru ani în judeţul Prahova.

Fostul deputat Vlad Cosma a depus în data de 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

„Indiferent de culoare, etnie, religie sau opțiune politică, nu trebuie să fii condamnat pe niște probe false și ceea ce s-a întâmplat la Ploiești, cred că a oripilat o țară întreagă. Sunt mai multe declarații care să susțină ceea ce am afirmat public despre cei patru procurori pe care i-am enumerat în plângerea depusă.”, a spus Vlad Cosma.

Sora acestuia, Andreea Cosma, a comentat cererea de extrădare în cazul lui Sebastian Ghiță, susținând că imaginea României a fost compromisă.

„Imaginea României a fost compromisă. Să faci o cerere de extrădare la adresa unui cetățean român, bazată pe niște documente false (…) România s-a compromis ca imagine internațională. Nu poți face această cerere de arestare, aducând în fața judecătorilor niște probe false”, a spus Andreea Cosma.