Vlad Cosma, o nouă înregistrare cu DNA Ploieşti. Cum se fabrica un dosar pentru Victor Ponta. Reacţia fostului premier

Publicat: Miercuri, 21 Februarie 2018 21:46 // Actualizat: Joi, 22 Februarie 2018 11:17 // Sursa: romaniatv.net

Fostul deputat Vlad Cosma a prezentat, miercuri, o nouă înregistrare, în care, susţine acesta, se poate auzi cum procurorii Mircea Negulescu şi Albert Savu dictează şi practic scriu singuri declaraţia care urma să îi fie atribuită lui, în dosarul privindu-l pe Victor Ponta şi Tony Blair.

 

 

UPDATE: Victor Ponta susține că cei doi procurori au lucrat 100% cu dosare politice, iar scopul a fost eliminarea sa din viața politică. ”Toata activitatea lui Portocala si Savu avea un scop 100% politic, fabricau probe, şantajau martori, minţeau judecătorii - totul ca sa imi faca mie dosare penale sa nu candidez in 2016 si sa nu ajut PSD în campania elctorala", a declarat Victor Ponta la România TV, precizând că Bogdan Buzăianu este martor protejat la DNA.

M-a şocat nu că fabricau poze, presau martorii, pur şi simplu fabricau dosare împotriva mea. Este septembrie 2016, momentul în care trebuia să se decidă dacă voi candida la Parlament..E o înscenare comunistă, de anii '50. Nişte minciuni evidente, adică eu l-am chemat în februarie pe blair, iar eu am candidat în decembrie la Târgu-Jiu, că ăia de acolo ascultă de ce zice Blair...Ăia falsificau probe, păi cu asta se ocupau, dar nu aveam cum să dovedesc. Vreţi să vă povestesc cum 15 minute am încercat să-i explic dlui Uncheşelu ce înseamnă TVA şi nu a înţeles? Face dosare la oameni pe evaziune fiscală şi nu ştie ce e TVA! Eu am avut noroc...să ai noroc de un medic bun sau medic prost, judecătorii au citit ce e în dosar şi i-au dat cu dosarul în cap lui Portocală.Era ca o poveste pentru proşti, ei au avut atâta tupeu pentru că ştiau că nu li se întâmplă nimic. Am şi astă seară sechestru pe casă pentru acest dosar. Au vrut să pună sechestru şi pe bunurile soţiei dobândite înaintea căsătoriei şi le-a explicat avocatul să pună doar pe bunurile mele, dar eu am doar un apartament. Aveam o relaţie cu sebastian Ghiţă de prietenie, colaborare...nu-l ameninţam pe Ghiţă "dă-mi nişte bani pentru Blair, altfel nu te pun pe listă". A candidat USL, au semnat acele liste şi s-au împărţit colegiile în luna septembrie la faimoasa întâlnire de la Murighiol...eu îi spuneam lui ghiţă în februarie ce o să discutăm noi în septembrie la Murighiol? Dacă m-ar chema Inspecţia Judiciară, evident că mă duc şi povestesc aceste lucruri, dar nu m-a chemat vreodată. dacă ministrul justiţiei nu face nimic, Dragnea nu face nimic, dvs jurnaliştii mai faceţi ceva",  areacţionat Ponta la România TV.

"S-a negociat deja între Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea. Ce mai contează ce a spus Tudorel Toader? Doamna Kovesi îşi termină mandatul. Nu s-a schimbat niciun alineat la legile justiţiei, un cuvânt, o literă, nimic. Dacă ministrul Justiţiei nu face nimic, Dragnea care e şeful României nu face nimic, eu ce să fac? Trebuia să o ceară ieri, trebuia cerută până la 31 decembrie, trebuia cerută până la achitarea lui Rușanu, când s-au dispus mai multe achitări. E un blat politic, eu așa interpretez, dacă nu s-a făcut până acum, nu se va mai face. Doamna Kovesi o să își termine mandatul.", a spus Ponta care a continuat războiul de la distanţă că şeful PSD, Liviu Dragnea.


Vlad Cosma prezintă noi înregistrări halucinante cu procurorii de la DNA Ploiești. În noile înregistrări apare procurorul Negulescu și un alt procuror de la DNA Ploiești, în care aceștia îi dictează efectiv lui Vlad Cosma un denunț mincinos împotriva lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

Le-am spus foarte clar că nu-l cunosc pe Tony Blair, că nu știu dacă s-a întâlnit cu Victor Ponta, dar mi s-a spus că trebuie să semnez o declarație și cred că în urma acelei declarații a pornit tot acest dosar”, explică Vlad Cosma contextul înregistrării.

Redăm integral transcriptul înregistrării:

procuror Alfred Savu: Subsemnatul, nu ştiu ce…unde ai ajuns? Vă aduc la cunoştinţă?

poliţist DNA Mihai Iordache: Formulez prezentul denunţ cu privire la fapte de natură penală săvârşite de....mogulul, deputat în Parlamentul ...

procuror Alfred Savu: Păi nu.. neapărat..

poliţist DNA Mihai Iordache: Atunci?

procuror Alfred Savu: De Ponta…(neinteligibil)…aşa, virgulă, în legătură cu alegerile prezidenţiale …desfăşurate în anul 2014.

procuror Mircea Negulescu: Ce mai, e…(neinteligibil)…I-am zis şi lui Lucică, ne jucăm cu mintea lui. Am un fetiş cu el. (ref: Sebastian Ghiţă)

procuror Alfred Savu: În perioada octombrie-noiembrie 2014, în contextul în care, împotriva mea fusese o… dispusă …(neinteligibil) …respectiv, control judiciar, cu obligarea de a nu părăsi ţara…

procuror Alfred Savu: … zi de zi m-am deplasat la ..(neinteligibil)…situat în Bucureşti, strada I.C Brătianu. (ref: ADRESĂ INEXISTENTĂ)

procuror Alfred Savu: Cum am zis? Zi de zi m-am aflat la…aşa..

poliţist DNA Mihai Iordache: M-am deplasat la sediul de campanie a lui Ponta Victor Viorel, situat în municipiul Bucureşti, strada I.C.Brătianu.

procuror Alfred Savu: M-am aflat, zi-i, nu m-am deplasat, m-am aflat.

poliţist DNA Mihai Iordache:...m-am aflat....sediul de campanie al lui Ponta Victor Viorel, situat în municipiul Bucureşti...

procuror Alfred Savu: Precizez că, în perioada premergătoare campaniei şi imediat după, am asistat…sau imediat după, da? Cum să zicem? La începutul campaniei electorale…

procuror Mircea Negulescu: În mod direct şi personal am asistat.

procuror Alfred Savu: Păi, nu, că acuma zice….de el.

procuror Mircea Negulescu: Am asistat la o discuţie, da?

procuror Alfred Savu: …purtată între Ponta Victor Viorel şi Sebastian Ghiţă Aurelian..

procuror Mircea Negulescu: ..care….să-i asigure consultanţă şi sprijin logistic.. care candida la acea dată, în acea perioadă… pentru funcţia de ..

poliţist DNA Mihai Iordache: ..preşedinte al României.

procuror Mircea Negulescu: ..preşedinte al României ...în luna noiembrie 2014.

procuror Mircea Negulescu: Noiembrie 2014....da.

poliţist DNA Mihai Iordache: Da.

..(neinteligibil)..

procuror Mircea Negulescu: Să fie pretinderea înainte de venirea ăstora.

procuror Mircea Negulescu: Ăăă, dă-mi 13-le ăla, să ne uităm un pic pe….să vedem cum zice. (ref: caută în art. 13 cum să încadreze fapta la „corupţie”)

procuror Alfred Savu: Am zis aşa…că urma să plătească cheltuieli ocazionate de venirea americanilor şi acum o să zicem că ştii că i-a mai asigurat…

procuror Mircea Negulescu: Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice….în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte…

procuror Alfred Savu: Ştiind că, în afară de banii ăştia plătiţi pentru consultanţă, i-a mai asigurat şi finanţarea campaniei pentru cumpărarea de materiale promoţionale.

procuror Mircea Negulescu: Aşa.

procuror Alfred Savu: Din discuţiile avute în perioada campaniei electorale, am aflat ... Ghiţă Sebastian Aurelian îi asigură sprijin financiar lui Ponta Victor Viorel prin plata mai multor servicii în timpul campaniei respectiv….să zicem: afişaj electoral…

…(neinteligibil)…

procuror Alfred Savu: Ăăă, din câte cunosc, era vorba de sumă cheltuieli pentru materiale promoţionale. Am zis aşa…

Vlad Cosma: Ai Facebook aici?

procuror Alfred Savu: Şi suma asta includea consultanţa…(neinteligibil)…

…(neinteligibil)…

procuror Alfred Savu: În acea perioadă, la sediul de campanie de la adresa sus-menţ….de campanie a lui Victor …Ponta Victor Viorel….

…(neinteligibil)…

procuror Alfred Savu: …(neinteligibil)…. Vlad Stoica, consilier al primului ministru, Adrian sau nu ştiu cum îl cheamă…

procuror Mircea Negulescu: Nicolae Adi.

Vlad Cosma: N-ai găsit?

procuror Mircea Negulescu: Nu, că nu caut asta…(neinteligibil)…da’ nu-mi sună bine..

procuror Alfred Savu: Teodorescu… Bogdan Teodorescu..

poliţist DNA Mihai Iordache: Teodorescu Bogdan.

procuror Alfred Savu: ..despre care ştiam că …

procuror Mircea Negulescu: …şi-a folosit autoritatea….da’ să spunem în denunţ, da?

…(neinteligibil)..

procuror Mircea Negulescu: Dă de la început...

procuror Mircea Negulescu: Am asistat la mai multe discuţii, la mai multe discuţii..

procuror Alfred Savu: …că ştie că a cerut un post de ministru şi pe urmă analizăm noi…

procuror Mircea Negulescu: …ocazie cu care am luat la cunoştinţă…(neinteligibil)…Ghiţă Sebastian, la care am asistat, la care am asistat în mod direct…

procuror Mircea Negulescu: …am asistat, am asistat …

procuror Mircea Negulescu: …am constatat că, nu am aflat, am constatat că Ghiţă Sebastian îi asigură sprijin financiar candidatului…(neinteligibil)….încă din luna, încă din luna august…

procuror Alfred Savu:..sau.. din discuţiile purtate între..

procuror Mircea Negulescu: ..încă din luna august…din discuţiile purtate între…

procuror Alfred Savu: …între Ponta Victor Viorel şi Ghiţă Sebastian la care am asistat…

procuror Mircea Negulescu: …am luat la cunoştinţă de faptul că, Victor Viorel…ăă, i-a promis....i-a promis că pentru sprijinul acordat…..electorală..…pentru a câştiga alegerile prezidenţiale îl va numi pe Ghiţă Sebastian..

procuror Alfred Savu: ..nu putea să-l numească el..

procuror Mircea Negulescu:…ă ă ă, îi va asigura…

procuror Alfred Savu: ..îi va asigura..

procuror Mircea Negulescu:…îi va asigura acestuia…acesta fiind interesat de un astfel de post la Comunicaţii..

…(neinteligibil)…

procuror Mircea Negulescu: Precizez faptul că…

procuror Alfred Savu: Ministerul Comunicaţiilor.

procuror Mircea Negulescu: Ministerul Comunicaţiilor.

procuror Mircea Negulescu: Precizez faptul că…sumele de bani pe care Sebastian Ghiţă le-a plătit în campania electorală preziden…ăăă…prezidenţială a lui Victor Ponta nu au fost.. ăăă …utilizate potrivit legii finanţării campaniei electorale.

procuror Mircea Negulescu: Nu au contabilizate în actele Partidului Social Democrat deoarece era evident că, toată susţinerea financiară se realiza….un câ**t…..

procuror Mircea Negulescu: ….ascunde valoarea reală a sumelor cheltuite, reală a sumelor cheltuite şi provenienţa, provenienţa acestora.

procuror Mircea Negulescu: În această perioadă....

procuror Mircea Negulescu: … în perioada, în perioada campaniei electorale, în perioada campaniei electorale...

procuror Alfred Savu: .. în perioada..

procuror Mircea Negulescu: …la sediul

poliţist DNA Mihai Iordache: ..la sediul PSD ...

procuror Alfred Savu: …s-au aflat şi 2 reprezentanţi ai firmei de consultanţă…(neinteligibil).. ..SUA

procuror Mircea Negulescu: …respectiv…

procuror Alfred Savu: …dintre care îmi amintesc numele Mitch Stewart…

poliţist DNA Mihai Iordache: Cu „w” sau Stuart?

…(neinteligibil)…

procuror Mircea Negulescu: …aceştia, aceştia ocupându-se de promovarea imaginii, imaginii candidatului Victor Ponta… constând în ce?

procuror Mircea Negulescu: ...constând în…

…(neinteligibil)…

procuror Mircea Negulescu: Păi, nu, mass-media are sau o lăsăm aşa?

procuror Mircea Negulescu: Mass-media înseamnă ce? Presă scrisă, virgulă…după?

procuror Alfred Savu: …sau paranteză. Punem paranteză.

procuror Mircea Negulescu: Ăăă, sun-o pe Gabi să vină până încoa’, la televiziune.

”Rolul meu era acela că eram unealta perfectă și credibilă să mă duc la ÎCCJ și să susțin că sunt un martor credibil. Le-am spus foarte clar că nu-l cunosc pe Tony Blair, că nu știu dacă s-a întâlnit cu Victor Ponta, dar mi s-a spus că trebuie să semnez o declarație și cred că în urma acelei declarații a pornit tot acest dosar”, explică Vlad Cosma contextul înregistrării.

În înregistrare se aude cum cei doi procurori pur și simplu inventează faptele de care sunt acuzați ulterior Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

”Ne jucăm cu mintea lui, am un fetiș cu el. Deci, scrie așa: În perioada octombrie-noiembrie 2014 zi de zi m-am deplasat în București la un imobil situat....

M-am deplasat la sediul de campanie al lui Ponta Victor Viorel din strada I.C. Brătianu. Precizez că în perioada premergătoare campaniei și imediat după, am asistat la o discuție între VPP și Sebastian Ghiță Aurelian care să îi asigure consultanță și sprijin logistic, care,candida în aceea perioadă pentru funcția de președinte al României, în luna noiembrie 2014.

Procurorii se opresc și încearcă să potrivească denunțul cu articole din lege care să-l incrimineze pe Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

Și acum să zicem să știi că i-am mai asigurat în afară de banii plătiți pentru consultanță și bani pentru materiale electorale, folosite în campania electrală. Nu, nu, să zicem mai bine de afișaj electoral, din câte cunosc, era vorba de o sumă de cheltuieli pentru campania electorală. Suma asta includea consultanță, În aceea perioadă, la sediul de campanie al lui Ponta Victor Viorel, m-a chemat domnul Vlad Stoica, consilier al primului ministru și m-am întâlnit cu domnul Teodorescu Bogdan, despre care știam că este consilier al candidatului. Cu această ocazie am constatat că Ghiță Sebastian Aurelian

Am luat la cunoștință de faptul că Victor Viorel Ponta i-a promis pentru sprijinul acordat în campania electorală, pentru a câtiga alegerile prezidențiale îi va asigura acestuia un loc de deputat, acesta fiind interesat de un post la comunicații.”.

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil" spuneau pe atunci procurorii. 

”Îmi aduc aminte cum în 2016 domnul Lucian Onea și domnul Mircea Negulescu m-au chemat la DNA și mi-au spus că au demarat cercetările într-un dosar ce îi viza pe Ponta, Ghiță și Blair. Rolul meu era acela de a fi unealta credibilă, care ar fi mers la instanță, eu eram unealta prin care ar fi încercat să inducă în eroare judecătorii, rolul meu fiind să semnez o declarație. Le-am spus că nu îl cunosc pe Blair, dacă s-a întâlnit cu Ponta. Mi-au spus că trebuie să semnez, dacă nu vreau să am eu probleme. Am semnat, cred că în jurul ei s-a construit restul dosarului” a spus Vlad Cosma la A3.

Vlad Cosma a depus, pe 9 februarie 2018, o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratură, în care îi acuză de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat. Pe 20 februarie însă, fostul deputat, citat la Parchetul General pentru a îşi susţine plângerea, nu s-a mai prezentat la audieri.

 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
DNA Ploieşti inregistrari Vlad Cosma victor ponta Vlad Cosma
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6605
RON
13 Dec
noapte -4 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H