Vlad Voiculescu explică înregistrarea în care vorbeşte despre şpăgi: Câteodată trebuie să spunem lucrurilor pe nume

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, explică într-o postare pe Facebook apariţia unei înregistrări în csre se aude cum vorbeşte despre prim-miniştri care iau şpagă. Vlad Voiculescu spune că era o întâlnire off the record cu ziariştii şi că a fost înregistrat fără ştirea sa.

02 dec. 2016, 12:51
Vlad Voiculescu explică înregistrarea în care vorbeşte despre şpăgi: Câteodată trebuie să spunem lucrurilor pe nume

Vlad Voiculescu pune pe seama campaniei electorale apariţia înregistrării.

„În august 2016, m-am întâlnit cu 20 de jurnaliști ca să vorbim deschis despre investiții in general și spitalele construite în parteneriat public-privat. Mi s-a spus că este o întâlnire off the record, i-am crezut pe cuvânt și am vorbit fără perdea. Mi-am permis atunci să descriu pe scurt profilul clasic al politicianului român și felul în care înțelege să promoveze investiții: “fiecare prim-ministru, cât de tâmpit sau de hoţ ar fi, poate că vrea să facă nişte investiţii şi să taie nişte panglici. Şi la modul ideal să le şi facă bine ca să îi rămână numele. Dacă mai ia şi o şpârlă pe lângă, e şi mai bine”. Ăsta e profilul politicianului care ne-a umplut orașele de panseluțe, de borduri și barocamere.

Ceea ce am susținut și în acea discuție și susțin și acum este că dacă vrem investiții făcute ca lumea avem nevoie să le pregătim ca lumea. Și da, câteodată trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Iar șpârla, șpaga, șmenurile (nu rostirea cuvintelor, ci realitatea acestora) au poluat pentru prea mult timp domenii precum sătătatea, transporturile, etc.

După acea întâlnire, un blog a publicat câteva propoziții scoase complet din context și le-a folosit pentru câteva calomnii. Îmi pare rău să văd acum pe anumite posturi de televiziune aceeași calomnie reîncălzită. Înțeleg însă … e campanie”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Înregistrarea a apărut de câteva luni şi a fost comentată de unul dintre autorii de pe blogurile Adevărul.

Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii pregăteşte o ordonanţă pentru construcţia unui nou centru de transfuzii. Vlad Voiculescu a donat vineri sânge