Percheziţii în Austria, în dosarul şpăgilor lui Sebastian Vlădescu

Acțiuni spectaculoase în cel mai important dosar DNA din ultima perioadă. Potrivit România TV au fost percheziţii de amploare în Austria, la cererea procurorilor români, în dosarul şpăgilor de 20 milioane de euro în care este implicat şi fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu.

24 apr. 2018, 20:28
Percheziţii în Austria, în dosarul şpăgilor lui Sebastian Vlădescu

Investigaţia vizează foşti angajaţi ai companiei suspectaţi că au „acţionat în mod ilegal” în legătură cu atribuirea unor contracte publice în România în urmă cu câţiva ani. Percheziţiile au avut loc săptămâna trecută, în sedii din oraşul Linz ale unei companii de construcţii care ar fi lucrat la reabilitarea căii ferate Bucureşti-Constanţa. Potrivit presei din Austria, procurorii au acționat la cererea omologilor români în dosarul în care Sebastian Vlădescu, Cristian Boureanu şi Ionuţ Costea sunt acuzaţi că ar fi primit şpăgi de zeci de milioane de euro.

Sebastian Vlădescu este acuzat ar fi luat mită de două ori în perioada în care a fost ministru de finanţe de la firma care executa lucrări de reabilitare pentru tronsoanele de cale ferată a liniei Bucureşti-Constanţa. În total, ar fi vorba despre 20 de milioane de euro mită pentru modernizarea acestui tronson. Preşedintele Klaus Iohannis a dat curs cererii DNA.

Citeşte şi Klaus Iohannis a aprobat cererea de urmărire penală a fostului ministru Sebastian Vlădescu în dosarul CFR

Şpaga ar fi fost însă împărţită. Prin urmare, Vlădescu nu este singurul implicat. Procurorii DNA au început deja urmărirea penală împotriva fostului deputat Cristian Boureanu. Procurorii au stabilit o cauţiune de 200.000 de euro pentru fostul politician.

În același dosar penal, procurorii DNA au dispus deja punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de Ionuț Costea, în calitate de fost angajat al Ministerului Finanțelor. În cazul lui procurorii au decis o cauţiune de 1.500.000 euro.

O altă persoană urmărită penal în dosar pentru trafic de influență și complicitate la luare de mită este Mihaela Mititelu, la data faptelor persoană apropiată de conducerea C.F.R. , dar și Constantin Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, suspectat de luare de mită. Procurorii anticorupţie au decis cauţiunea pentru cei doi de 1 milion de euro si respectiv 500.000 de euro. Toti cei vizati de acest dosar au termen până pe 28 aprilie să aducă tooate actele necesare pt a plăti cauţiunea.