Vladimir Putin ia MĂSURI împotriva sancţiunilor occidentale

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat marţi că a ordonat guvernului federal să elaboreze măsuri de ripostă la noile sancţiuni europene şi americane adoptate săptămâna trecută contra Rusiei, pe care Occidentul o acuză că este implicată în conflictul din estul Ucrainei, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

05 aug. 2014, 16:13
Vladimir Putin ia MĂSURI împotriva sancţiunilor occidentale

Putin ordonă elaborarea unor măsuri de ripostă împotriva sancţiunilor occidentale. ‘Am dat un astfel de ordin astăzi’, a declarat Putin, citat de agenţiile de presă ruseşti, cu ocazia unei deplasări la Voronej (la circa 500 de kilometri sud de Moscova).

‘Am dat un astfel de ordin astăzi’, a declarat Putin, citat de agenţiile de presă ruseşti, cu ocazia unei deplasări la Voronej (la circa 500 de kilometri sud de Moscova).

‘Evident, trebuie făcut acest lucru într-un mod extrem de prudent pentru a-i sprijini pe producătorii ruşi, dar fără a le face rău consumatorilor’, a explicat el. Recurgerea la ‘instrumente politice de presiune asupra economiei este inacceptabilă şi contrazice toate normele şi regulile’, a subliniat liderul de la Kremlin.

El a amintit că ‘guvernul rus a propus deja un număr de măsuri de ripostă în faţa aşa-ziselor sancţiuni din partea anumitor ţări’. ‘În condiţiile actuale, trebuie să reflectăm bine pentru a proteja interesele producătorilor ruşi’, a adăugat Putin. Premierul rus Dmitri Medvedev a estimat la rândul său marţi că Rusia ar trebui să înceapă să reflecteze la eventuale măsuri pe care să le ia în contrapondere la sancţiunile occidentale.